16.01.2018

Holmila Antero, apulaisprofessori

Holmila Antero, apulaisprofessori
Puhelinnumero:
+358408093381
Oppiaine:
historia
Huone:
H215

Tutkijana olen erikoistunut toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan ja sodan jälkitiloihin monista eri näkökulmista, jossa yhdistyvät sekä yleinen- että Suomen historia. Väitöskirjassani tutkin holokaustin käsittelyä Britannian, Ruotsin ja Suomen lehdistössä 1945–1950 (Reporting Holocaust in the British, Swedish and Finnish Press). Sen lisäksi olen julkaissut kirjoja talvisodasta maailman lehdistössä, holokaustista ja rauhaanpaluusta Suomessa 1945–1949. Tutkimusintresseihini kuuluu myös urheiluhistoria (laajasti käsitettynä), ja viime aikoina olen tutkinut mm. olympiakisoja ja niihin limittyviä poliittisia kysymyksiä, kuten Melbournen kisojen taustalla vellonutta Unkarin kansannousua v.1956. Olen myös Suomen urheiluhistoriallisen seuran hallituksen jäsen.

Tällä hetkellä tutkin Yhdysvaltojen ja Britannian välisiä suhteita sekä Suomea ja Ruotsia toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen otsikolla ”National parliaments vis-à-vis transnational foreign policies in the USA, Britain, Sweden and Finland in the cases of the founding of the UN.” Tutkimuksen keskiössä on Yhdysvaltojen kongressin ja Britannian parlamentin osallistuminen Yhdistyneiden Kansakuntien (YK:n) luomisprosessiin. Tutkimukseni on osa Pasi Ihalaisen johtamaa ja Suomen Akatemian rahoittamaa hanketta ”Supra- and Transnational Foreign Policy versus National Parliamentary Government, 1914–2014”.

Laitoksen keskittymät, joihin kuulun

Opinnäytetöitä ohjaan mielelläni Yhdysvaltojen ja Britannian 1900-luvun historian alalta, holokaustista sekä sota-ajan ja rauhaanpaluun tematiikan alueilta.

Aikoinaan suoritin kaikki yliopistotutkintoni Britanniassa. Perusopintoni tein Kentin yliopistossa (University of Kent at Canterbury), jossa opiskelin historiaa ja politiikkaa. Sieltä jatkoin Exeterin yliopistoon suorittamaan MA tutkintoa. Väitöskirjani (PhD) tein Lontoon yliopistoon (Royal Holloway, University of London). Jyväskylässä olen ollut vuodesta 2008 alkaen. Syyskauden 2015 olin vierailevana tutkijana Berkeleyssä, Kalifornian yliopistossa.

Julkaisut