06.09.2016

Hyvis-toiminta helassa

Hyvis-toiminnan logoHyvis on keskustelukumppani, jonka juttusille voit tulla esimerkiksi silloin, kun opinnoissa tai yksityiselämässä tulee vastaan asioita, joista et voi tai et halua puhua luennoitsijalle tai opintoneuvojalle, mutta jotka kuitenkin tavalla tai toisella vaikuttavat opiskeluun. Hyvikset neuvovat esimerkiksi ajan- ja arjenhallinnassa, ihmissuhdeasioissa, itsetuntoasioissa ja jännittämisongelmissa. Hyvikset auttavat myös mahdollisissa opiskelun ongelmatilanteissa.

Hyvis-toiminnan tarkoituksena on edistää sekä tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämänhallintataitoja. Hyviksen tehtävänä ei ole ratkaista opiskelijan ongelmia, vaan esittää vaihtoehtoja, uusia näkökulmia ja käytännön ohjeita, joiden avulla opiskelija voi siirtyä varsinaiseen ongelmanratkaisuun. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa hankkimaan apua ennakoivasti ja ongelmatilanteissa koko opintopolun ajan.

Hyviksen toimintaa ohjaavat opiskelijoiden tarpeet ja keskustelut hyviksen kanssa ovat aina luottamuksellisia. Askarruttavat asiat tai murheet voivat olla pieniä tai isoja – ota tarvittaessa yhteyttä rohkeasti sen sijaan, että miettisit asioita itseksesi. Vaikka kaikkiin kysymyksiin ei löydy välttämättä suoria vastauksia niin etsitään niihin ratkaisut yhdessä tai pohditaan mistä apua voisi löytää. Yhdessä sovitaan, miten edetään.

Helan hyviksenä toimivat Piia Einonen ja Minna Mäkinen. Heidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla (hyvis-hela@jyu.fi) tai puhelimitse (Piia: 040 805 4727 ja Minna: 040 805 3988). Sähköposteihin vastataan arkipäivisin mahdollisimman pian. Piia majailee Historican toisessa kerroksessa (H205.3), josta häntä voi myös tavoitella. Minnan työhuone on Historican alakerrassa (H102).

Näistä linkeistä voi olla apua ja iloa:

Student Life -logo

      Save