17.09.2009

Tulostaminen

TULOSTAMINEN JA KOPIOINTI JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA

Jyväskylän yliopistossa kaikkea yliopistolla tapahtuvaa tulostus- ja kopiointitoimintaa ylläpidetään keskitetysti Yliopistopainon toimesta.

Ricoh-monitoimilaitteet ovat kopioivia, tulostavia ja skannaavia värilaitteita. Operointi laitteilla edellyttää aina käyttäjän tunnistautumista. Tunnistautuminen monitoimilaitteelle tapahtuu kirjautumalla henkilökohtaisilla ad-tietoliikenneverkon tunnuksilla (samoilla kuin kirjauduttaessa tietokoneelle). Mikäli et pääse omilla tunnuksillasi kirjautumaan Ricoh-laitteelle, sinun tulee käydä muuttamassa yliopiston tietoverkon salasanasi jyunet-salasanaksi. Salasanan voi vaihtaa osoitteessa: http://salasana.jyu.fi. Uusi salasana on synkronoitu myös yliopiston mikroverkossa oleviin muihin palveluihin, kuten Korppiin jne.

Vaihtoehtoisesti laitteelle voi tunnistautua oma käyttäjätunnus/PIN-koodi -yhdistelmällä. Tarvittava PIN-koodi on jaettu opiskelijoille sähköpostijakeluna. Opiskelijoiden käytettävissä ovat opiskelijakäyttöön osoitetut Ricoh-laitteet ja atk-luokkien tulostimet.

Kaikki laitteet toimivat yhtenäisessä keskitetyssä järjestelmässä.

Tulostaminen työasemalta tapahtuu (atk-luokkia lukuun ottamatta) niin, että tulostaminen on aina ns. turvatulostamista. Työasemalta tulostettavaksi lähetetty asiakirja siirtyy odottamaan vapauttamista jollakin järjestelmän Ricoh-laitteella. Tulostustyötä vapautettaessa käyttäjän tulee tunnistautua jollekin Ricoh-monitoimilaitteella edellä kuvatulla tavalla. Tunnistauduttuaan käyttäjä näkee oman tulostusjononsa ja voi vapauttaa haluamansa asiakirjan tulostukseen.

Atk-luokkien verkkotulostimille tulostetaan suoratulostuksella luokan työasemilta.

Yliopisto kustantaa opiskelijalle 100 sivun (6 EUR) tulostuskiintiön lukukautta kohden.

Kiintiö ladataan opiskelijan henkilökohtaiselle tulostus- ja kopiotilille yliopiston tietoverkossa. Opiskelija voi ostaa tililleen lisätulosteita / kopioita (saldoa) myyntipisteistä. Pienin ostomäärä on 3 EUR, joka oikeuttaa 50 A4-mustavalkoisen sivun tulostamiseen tai kopiointiin. Tulostustilin saldon voi tarkistaa Ricoh-monitoimilaitteelta kirjautumalla laitteelle omilla tunnuksilla. Jatkossa saldon tarkistaminen on mahdollista myös ainakin osassa atk-luokkien työasemia. Operointi on mahdollista vain mikäli käyttäjällä on tilillään saldoa. Mahdolliset edellisen lukuvuoden käyttämättä jääneet kiintiöt ovat nollautuneet ja poistuneet yliopiston verkkouudistuksessa.

Myyntipisteet:

Kopioitaessa ja tulostettaessa opiskelijan tilillä tulee olla tulostus-/kopiointioikeutta eli saldoa. Lisäsaldoa voi ostaa myyntipisteistä:
- Yliopistopaino Cygnaeuksenkatu 3
- Copyshop hallintovirasto T-rakennus, 1. krs
- Kampuskirja/Copyshop Mattilanniemi A-rak. 1. krs aula
- Kirjavitriini Seminaarinmäen pääkirjasto B-rak.1. krs
- Kampuskirjastot Liikunta, MaA, Tourula, Ylistö
- Tietohallintokeskuksen palvelupiste Mattilanniemi D134
Lisätietoja www.jyu.fi/yopaino (sähköposti): monitoimilaite (at) jyu.fi

Tulostamiseen ja kopiointiin liittyvissä kysymyksissä voi myös soittaa
yliopistopainon palvelunumeroon 050 4414030.