03.10.2018

Käytännön ohjeita Helan tohtorikoulutettaville

Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tohtorikoulutussivustolla on yksityiskohtaisia ohjeita tohtorikoulutukseen hakemisesta, tohtoriopinnoista ja väitöskirjaprosessista. 

Tiedekunnan yhteisten käytänteiden lisäksi Helalla on seuraavanlaisia, omia tohtorikoulutuksen toimintatapoja. 

Tohto­ri­se­mi­naarit ja Moodle

Helan tohtoriseminaarit ovat osa jatko-opetussuunnitelman mukaista tutkijakoulutusta. Laitoksessa järjestetään Suomen historian, taloushistorian, yleisen historian sekä etnologian ja antropologian tutkijaseminaarit. Tutkijaseminaarit kokoontuvat pääsääntöisesti perjantaisin. Seminaarien ohjelma julkaistaan lukukauden alussa Korpissa, Moodlessa ja Helan sähköpostilistalla. Voit käydä myös muiden kuin oman oppiaineesi seminaarissa. Tutkijaseminaarin käytännöt vaihtelevat oppiaineittain; kysy lisätietoja ohjaajalta tai oppiaineen pääedustajalta. Hela järjestää kerran vuodessa koko laitoksen yhteisen, kaksipäiväisen tutkijaseminaarin. Tässä seminaarissa on mahdollisuus saada palautetta yli oppiainerajojen. Laitoksen tutkijaseminaareilla on Moodlessa yhteinen sähköinen työtila, jonka kautta työn tekijä itse jakaa seminaarityönsä seminaarin osallistujille luettavaksi. Käsiteltävät työt viedään Moodleen viikkoa ennen seminaaria kirjoittamalla viesti oman oppiaineen keskustelualueelle. Työ liitetään viestiin liitetiedostoksi. Samalla tohtoriohjelman koordinaattorille lähetetään seminaarityötä esittelevä lyhyt abstrakti tiedottamista varten.

Moodleen kirjauduttaessa tarvitaan JY:n käyttäjätunnus. Kun sinulla on toimiva käyttäjätunnus ja salasana, voit pyytää tutkijaseminaarien kurssialueen koodin koordinaattorilta ja rekisteröityä itse Helan tutkijaseminaarit-työtilaan. 

Seurantaryhmä

Tietoja ohjauksesta löytyy tiedekunnan sivuilta.

Historian ja etnologian laitoksen tohtorikoulutettavien seurantaryhmänä toimii Helan johtoryhmä.  Seurantaryhmään liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä on pedagoginen johtaja Piia Einonen.

Tiedotus

Historian ja etnologian laitoksen tohtorikoulutettavien kannattaa liittyä laitoksen Hela-sähköpostilistalle. Siten saat tietoa paitsi tohtorikoulutukseen liittyvistä asioista, myös Helan ajankohtaisista asioista ja toiminnasta.

Sinut liitetään sähköpostilistalle heti kun tiedekunta on tehnyt valintapäätöksen ja tiedottanut siitä laitosta. Mikäli et ala saada viestejä listan kautta, ota yhteyttä sihteeri Riitta Liimataiseen. Kun olet mukana listalla, huomioi seuraavat seikat:

  • Listan osoitetta eikä siihen liittyvää www-osoitetta saa antaa kenellekään ulkopuoliselle. Osoitetta ei saa myöskään julkistaa Internetissä. Tarkoituksena on estää roskapostin pääsy listalle.
  • Muista erota listalta tai vaihtaa sähköpostiosoitettasi tarvittaessa.

Tohtorikoulutettavat ovat osa Helan työyhteisöä ja he voivat osallistua torstaiaamuisin järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jossa kuulee ajankohtaisista laitoksen asioista.