01.08.2017

Käytännön ohjeita Helan tohtorikoulutettaville

Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tohtorikoulutussivustolla on yksityiskohtaisia ohjeita tohtorikoulutukseen hakemisesta, tohtoriopinnoista ja väitöskirjaprosessista. 

Tiedekunnan yhteisten käytänteiden lisäksi Helalla on seuraavanlaisia, omia tohtorikoulutuksen toimintatapoja. 

Tohtoriseminaarit ja Optima

Helan tohtoriseminaarit ovat osa jatko-opetussuunnitelman mukaista tutkijakoulutusta. Laitoksessa järjestetään Suomen historian, taloushistorian, yleisen historian sekä etnologian ja antropologian tutkijaseminaarit. Voit käydä myös muiden kuin oman oppiaineesi seminaarissa. Tutkijaseminaarin käytännöt vaihtelevat oppiaineittain; kysy lisätietoja ohjaajalta tai oppiaineen pääedustajalta.

Hela järjestää kerran vuodessa koko laitoksen yhteisen, kaksipäiväisen tutkijaseminaarin. Tässä seminaarissa on mahdollisuus saada palautetta yli oppiainerajojen.

Laitoksen tutkijaseminaareilla on Optimassa yhteinen sähköinen työtila, jonka kautta työn tekijä itse jakaa seminaarityönsä seminaarin osallistujille luettavaksi. Käsiteltävät työt viedään Optimaan viikkoa ennen seminaaria. Muu tiedotus ja seminaaritöiden jako, jos Optimassa esiintyy tilapäisiä teknisiä ongelmia, hoidetaan Hela-sähköpostilistan kautta.

Optimaan kirjauduttaessa tarvitaan JY:n käyttäjätunnus. Kun sinulla on toimiva käyttäjätunnus ja salasana, ilmoita koulutussuunnittelija Satu Matikaiselle, että haluat liittyä tutkijaseminaarien työtilaan. 

Seurantaryhmä

Tietoja ohjauksesta löytyy tiedekunnan sivuilta.

Historian ja etnologian laitoksen tohtorikoulutettavien seurantaryhmänä toimii Helan johtoryhmä. Seurantaryhmän yhteyshenkilö on laitoksen johtaja, professori Jari Ojala. 

Tiedotus

Historian ja etnologian laitoksen tohtorikoulutettavien kannattaa liittyä laitoksen Hela-sähköpostilistalle. Siten saat tietoa paitsi tohtorikoulutukseen liittyvistä asioista, myös Helan ajankohtaisista asioista ja toiminnasta.

Sinut liitetään sähköpostilistalle heti kun tiedekunta on tehnyt valintapäätöksen ja tiedottanut siitä laitosta. Mikäli et ala saada viestejä listan kautta, ota yhteyttä sihteeri Riitta Liimataiseen. Kun olet mukana listalla, huomioi seuraavat seikat:

  • Listan osoitetta eikä siihen liittyvää www-osoitetta saa antaa kenellekään ulkopuoliselle. Osoitetta ei saa myöskään julkistaa Internetissä. Tarkoituksena on estää roskapostin pääsy listalle.
  • Muista erota listalta tai vaihtaa sähköpostiosoitettasi tarvittaessa tai vaihtaa sähköpostiosoitteesi.

Tohtorikoulutettavat ovat osa Helan työyhteisöä ja he voivat osallistua torstaiaamuisin järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jossa kuulee ajankohtaisista laitoksen asioista.