06.11.2018

Valintakokeisiin valmistautuminen

Suunnitellessasi hakemista journalistiikkaan tai viestintään luethan ensin huolella valintaperusteet ja valintakoetiedot Opintopolusta. Alta löydät joitain lisätietoja journalistiikan ja viestinnän valintakokeisiin valmistautumista varten.

Journalistiikan valintakokeeseen valmistautuminen

Journalistiikan valintakoe koostuu kirjallisista tehtävistä ja ryhmäkeskustelusta. Valintakokeeseen valmistaudutaan lukemalla tieteellisiä tekstejä, joiden tiedot julkaistaan kuukausi ennen valintakoetta (linkin löydät Opintopolusta). Kokeessa voidaan jakaa lisämateriaalia.

Aikaisempina vuosina journalistiikan valintakokeen kirjalliset tehtävät ovat sisältäneet esimerkiksi esseetehtäviä ja käsitteiden määrittelyä.

Kun valmistaudut journalistiikan valintakokeeseen, kannattaa perehtyä hyvin etukäteen julkaistaviin tieteellisiin teksteihin ja lisäksi seurata uutismedioista ajankohtaista yhteiskunnallista keskustelua.

Journalistiikan valintakoe on muutoin samanlainen kaikissa hakuväylissä paitsi journalistiikan maisteriohjelmassa valintamenettelynä on haastattelu. Yllämainitut tiedot eivät siis koske journalistiikan maisteriohjelman hakua.

Viestinnän valintakokeeseen valmistautuminen

Viestinnän (ent. puheviestintä) valintakoe koostuu ennakkotehtävästä ja haastattelusta. Valintakoe on samanlainen kaikissa viestinnän hakuväylissä.

Esimerkkejä aikaisempien vuosien ennakkotehtävistä on alla.