27.03.2018

Opiskelijavaihdon ohjeita / viestintätieteet

Tälle sivustolle on koottu opiskelijavaihtoon liittyvää tietoa viestintätieteiden opiskelijoille.

Viestintätieteiden omat Erasmus- ja Nordplus-vaihtokohteet

Vaihdon suositusajoitus

Viestinnässä (ent. puheviestintä) ja yhteisöviestinnässä suositeltavin vaihe vaihto-opiskelulle on kandidaattiopintojen toisen vuoden keväällä. Journalistiikassa suositusajoitus vaihdolle on kandidaattiopintojen toisen tai kolmannen vuoden kevät.  Muunlaisesta vaihdon ajoituksesta on hyvä keskustella etukäteen koulutussuunnittelijan tai omaopettajan kanssa, jotta varmistutaan opintojen sujuvasta etenemisestä. 

Vaihdossa suoritettujen opintojen hyväksilukeminen

Jos olet vaihdossa kandidaattiopintojesi aikana ja opiskelet opetussuunnitelman 2017 - 2020 mukaan, 10 opintopistettä vaihto-opinnoistasi hyväksiluetaan aineopintojen Opinnot ulkomailla -nimiseen opintojaksoon. Näiden vaihto-opintojen tulee olla ensisijaisesti viestintätieteiden alan opintoja.

Viestinnän oppiaineessa (ent. puheviestintä) Opinnot ulkomailla -opintojakso on ollut jo aiemmissa opetussuunnitelmissa osa aineopintoja. Näin ollen myös aiempien opetussuunnitelmien mukaan opiskelevilla viestinnän/puheviestinnän opiskelijoilla 10 opintopistettä vaihto-opinnoista hyväksiluetaan aineopintojen Opinnot ulkomailla -opintojaksoon.

Kaikkien oppiaineiden Opinnot ulkomailla -opintojaksot ja niiden tarkemmat suoritusohjeet löydät Korpista (koodi JOUA2000/VISA2000/YVIA2000).

Loput vaihdossa suoritetut opinnot (tai kaikki, jos et suorita Opinnot ulkomailla -opintojaksoa) hyväksiluetaan useimmiten sellaisenaan tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin (sivuaine- ja muihin opintoihin). Hyväksilukemista varten sinun tulee toimittaa opintosuoritusote vaihto-opinnoistasi suunnittelija Salla Kujalalle humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan (Opinkivi-rakennus, OPK).

Jos suoritat vaihtosi aikana opintoja, jotka voisivat mielestäsi korvata Jyväskylän yliopistossa opiskelemasi oppiaineen opintoja, tulee sinun anoa korvaavuutta siitä tiedekunnasta, jonka oppiaineesta on kyse.

Ohjaus ja neuvonta vaihtoasioissa

Opiskelijavaihtoon liittyvissä asioissa ohjaa ja neuvoo kansainvälisten asioiden suunnittelija Anne-Riitta Vanhala.

Vaihto-opintojen hyväksilukuasioissa sekä vaihdon ajoittamiseen liittyvissä kysymyksissä yhteyshenkilö on koulutussuunnittelija Sari Mäkikangas.