15.06.2018

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisen tärkeät pelisäännöt

  • Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Valitse kurssit niin, että tiedät varmasti voivasi osallistua niille.
  • Jos et voi osallistua jollekin kurssille, jolle olet ilmoittautunut ja päässyt, ilmoita asiasta opettajalle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tapaamiskertaa. Peruutuspaikat täytetään mahdollisilla varasijoilla olevilla.
  • Ensimmäisellä tapaamiskerralla kaikkien kurssilaisten on oltava paikalla tai tilalle otetaan varasijalla oleva. Jos et jostain syystä pääse ensimmäiselle tapaamiskerralle mukaan ja haluat säilyttää paikkasi, ilmoita poissaolostasi etukäteen kurssin opettajalle tai vastuuhenkilölle (löytyvät Korpin kurssikuvauksista). Ensimmäinen tapaamiskerta on usein se kaikista tärkein koko kurssin suorittamisen kannalta.
  • Kurssi-ilmoittautumisten aikataulut kieli- ja viestintätieteiden laitoksessa lukuvuonna 2018 - 2019

Näin ilmoittaudut kursseille

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan Korpissa. Korppiin kirjaudut samoilla yliopiston käyttäjätunnuksillasi, joilla kirjaudut esim. yliopiston työasemille tai sähköpostiin.

Kirjauduttuasi sisään Korppi-järjestelmään valitse linkki Opinnot -> Kurssit ja kokonaisuudet -> Haku ja ilmoittautuminen.

Hakukentän avulla voit hakea yksittäisiä kursseja opintojaksojen koodeilla. Koodit löydät oppiaineiden opetussuunnitelmista ja -ohjelmista. Voit myös etsiä pelkällä koodin alkuosalla (esim. JOU), jolloin saat listauksen kaikista kyseisen oppiaineen tarjolla olevista kursseista (tässä tapauksessa kaikki journalistiikan kurssit).

Vaihtoehtoisesti voit hakea tietyn laitoksen/oppiaineen koko kurssitarjonnan klikkaamalla pudostusvalikosta oikean laitoksen/oppiaineen nimeä.

Valitse listasta oikea kurssi ja ilmoittaudu sille Ilmoittaudu-painiketta klikkaamalla. Jos kurssilla on erillisiä harjoitus- tai muita pienryhmiä, valitse sopiva(t) ryhmä(t) ja ilmoittaudu myös siihen/niihin.  

Jos ilmoittaudut vahingossa väärään ryhmään tai et tulekaan kurssille, poista ilmoittautumisesi, niin joku muu saa vapautuvan paikkasi. Muista täyttää esitietolomake ilmoittautuessasi, jos sellainen on kurssiin liitetty.

Kaikki kurssit, joille olet ilmoittautunut, listautuvat Opinnot-otsikon alle, jonka löydät vasemman reunan valikosta.

Lisätietoa: Korppi-ohjeet yliopiston IT-palveluiden sivuilla