Kiinnostavatko monialaisen kieliasiantuntijan maisteriopinnot?

Oletko saamassa kandidaatin tutkinnon valmiiksi, mutta haluaisit monipuolistaa osaamistasi? Etsitkö mielekästä maisterin tutkintoa?

kuvituskuva

Haluatko saada selville, miksi ja miten kielillä on väliä suomalaisessa yhteiskunnassa ja globaalissa maailmassa? Kiinnostavatko sinua monikielisyys, maahanmuutto ja vähemmistöt? Tai media, sen muutokset ja käytänteet, kielen ja kuvan väliset suhteet?

Haluatko viestiä asiantuntevasti ja monipuolisesti, kirjoittaa ja lukea ja puhua työksesi – vaikuttaa kielellä?

Siinä tapauksessa lue lisää!

 

Minkälaiset maisteriopinnot ja miten niihin voi hakea?


Voit hakea monialaisen kieliasiantuntijan maisteriopintoihin pääaineena soveltava kielitiede. Maisteriopinnot edellyttävät, että opiskelijalla on riittävät perustiedot: hän on esimerkiksi suorittanut suunnilleen perus- ja aineopintoja vastaavan määrän jostakin kieliaineesta, yleisestä kielitieteestä tai soveltavasta kielitieteestä.

Kuten muutkin maisteriopinnot, monialaisen kieliasiantuntijan maisteriopinnot ovat laajuudeltaan 120 opintopistettä, eli ne kestävät laskennallisesti kaksi vuotta. Tietoja maisteritutkinnon rakenteesta saat kielten laitoksen Opetussuunnitelmat ja opetusohjelmat -sivulta.

Jos tarvitset neuvontaa monialaisten kieliasiantuntijoiden maisteriopinnoista soveltavassa kielitieteessä, ota rohkeasti yhteyttä oppiaineen koulutussuunnittelijaan.

Lisätietoja erillisvalinnoista kielten laitoksen maisteriopintoihin löydät humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan sivuilta.