Melina

Melina on ammattinimikkeeltään tutkimussihteeri, mutta hänen työtehtävänsä ovat varsin kieli- ja viestintäpainotteisia.

 

Tietokoneen näppäilyä
"Jos opiskelet jotakin kieltä sivuaineena, opiskele se kunnolla!"

Valmistui: 2012

Ala(t): Suunnittelu, kehitys ja hallinto; viestintä ja media

Ammattinimike: Tutkimussihteeri (ammattinimike on tosin harhaanjohtava – katso Melinan työtehtävät)

Työpaikka: Tutkimuslaitos yliopistolla

  • Työtehtäviä: Verkkosivujen päivittämistä, uusien verkkosisältöjen ja verkkosivustojen suunnittelemista, laitoksen ulkoisten tiedotteiden laatimista, kääntämistä ja lähettämistä eri sidosryhmille, laitoksen mediaseurannan tekemistä (eli laitosta käsittelevien lehti- ja verkkouutisten etsintää sekä tilastointia siitä, kuinka usein laitoksen sivuilla on vierailtu), tapahtumien järjestämistä, muiden työntekijöiden kirjoittamien tekstien kääntämistä ja oikolukemista.

Pääaine: Englanti

  • Miksi valitsi: Englanti tuntui omalta kieleltä.

Sivuaineet: Valtio-oppi, ruotsi ja slovakki.

  • Miksi valitsi: Kyseiset aineet kiinnostivat minua ja niitä oli mukava opiskella. Valtio-oppi kehittää yhteiskunnallista ajattelua, eikä se näytä huonolta tutkintotodistuksessa tai CV:ssä! Mitä tulee kieliin, ruotsi on hyödyllinen ja kiva kieli. Slovakki puolestaan on harvinainen kieli, jota ei tällä hetkellä pysty Suomessa opiskelemaan muussa yliopistossa kuin Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi slovakin opiskelu mahdollistaa Slovakiassa työskentelemisen (tosin Ranskassa asuminen on nyt todennäköisempää – näin se elämä vie…).

Vinkki: Yhteiskuntapolitiikka olisi ollut hyödyllinen sivuaine, koska se kehittää yleistä ja kriittistä ajattelua. Lisäksi jos opiskelet jotakin kieltä sivuaineena, opiskele se kunnolla!


Nykyisen ammatin kannalta olennainen työkokemus
: Työskenteleminen kirjastossa lukion jälkeisenä välivuotena: opin yleisiä työelämätaitoja ja verkostoitumisen tärkeyden (edelleen pidetään yhteyttä!). Tein myös puhelinmyyntiä ja asiakaspalvelua opintojen aikana: opin kommunikoimaan erilaisten ihmisten kanssa enkä enää sen jälkeen arastellut soitella vieraille ihmisille (yllättävän hyödyllinen taito työelämässä). Tärkein kokemus oli kuitenkin harjoittelu yliopiston viestintäyksikössä: tein siellä kaikenlaisia viestinnän työtehtäviä, joita teen nytkin.