Tiia

Yrityksen koulutuspäälliköltäkin vaaditaan varsin hyviä kieli- ja viestintätaitoja. Tiia on tästä hyvä esimerkki.

 

Tapaaminen kahvilassa. Kuvituskuva.
"Ilman hyvää kielitaitoa tässä(kään) työssä ei pärjäisi."

Valmistui: 2008

Ala(t): Koulutus ja konsultointi; suunnittelu, kehitys ja hallinnointi; markkinointi ja myynti

Ammattinimike: Koulutuspäällikkö (Training Manager)

Työpaikka: Kodinkoneita markkinoiva ja myyvä yritys

  • Työtehtäviä: Tuotekoulutusta henkilöstölle ja toisinaan myös asiakkaille (jälleenmyyjille eli muille yrityksille), koulutusmateriaalien valmistelua ja kääntämistä eri kielille, verkkokurssien suunnittelua ja yrityksen verkkokoulun hallinnointia, verkkosivujen päivittämistä, digitaalista markkinointia. Nykyisessä työssäni olen ulkomaalaisten kollegoideni kanssa tekemisissä päivittäin ja ilman hyvää kielitaitoa tässä(kään) työssä ei pärjäisi.

Pääaine: Saksan kieli ja kulttuuri

  • Miksi valitsi: Halusin opiskella kieliä ja pidin saksan opiskelusta lukiossa, joten halusin sen pääaineeksi yliopistossa.

Sivuaineet: Markkinointi, suomen kieli, journalistiikka ja Intercultural Studies.

  • Miksi valitsi: Markkinoinnin opinnoista on paljon hyötyä yritysmaailmassa. Lisäksi olin kiinnostunut viestinnästä ja ajattelin, että suomen kielen, journalistiikan ja kulttuurien välisen viestinnän opinnot auttaisivat suuntautumaan viestintäalalle.

Vinkki: Kannattaa rohkeasti valita sivuaineita muistakin kuin omasta tiedekunnasta ja sitä kautta monipuolistaa osaamistaan.


Nykyisen ammatin kannalta olennainen työkokemus
: Työharjoittelu viestintätoimistossa Saksassa, markkinointiassistentin töitä, sihteerin töitä kirjapainossa, keikkatöitä messuilla, käännöstöitä.

Vinkki: On hyvä selailla jo opintojen alkuvaiheessa avoimia työpaikkoja ja katsella, minkälaista osaamista niissä vaaditaan.