12.10.2018

Hops eli henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Opiskelija laatii itselleen toteuttamiskelpoisen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (hopsin) ja päivittää sitä tarpeen mukaan ajatustensa ja suunnitelmiensa muuttuessa. Suppeimmillaan hops on suunnitelma siitä, mitä opintojaksoja tutkintoon kuuluu sekä miten ja missä aikataulussa aiot tehdä ne. Olennaista on pohtia myös sitä, mitkä ovat vahvuutesi ja kehittymiskohteesi, miten opiskelet ja mihin tähtäät opinnoillasi.

Hopsissa suunnittelet opintovalintasi ja mietit ammatilliseen kasvun ja asiantuntijuuden rakentumisen kysymyksiä. Hopsin tekoon saat tukea henkilökunnalta ja voit keskustella omaopettajasi tai koulutussuunnittelijan kanssa suunnitelmistasi (ks. opinto-ohjauksen työnjako).

Hops laaditaan voimassa olevien opetussuunnitelmien ja yliopiston opetustarjonnan pohjalta. Hops tehdään Sisu-järjestelmässä (syksyllä 2018 aloittaneet opiskelijat) tai Korpin eHopsina (ennen syksyä 2018 aloittaneet opiskelijat). Tarkistuspisteet on määritelty oppiaineittain ja selviävät erillisistä ohjeista seuraavien linkkien kautta: