11.06.2013

Opiskelijavaihto

Verkoston jäsenenä olevien laitosten opiskelijat voivat hakeutua vaihtoon toisiin jäsenlaitoksiin ja saada vaihtoon sekä apurahan että matka-avustuksen. Opiskelijavaihto on tyypillisimmin yhden lukukauden mittainen, mutta voi kestää myös kaksi lukukautta. Finnplus-stipendi on 200 euroa kuukaudessa ja 330 euroa matkakuluja varten.

Jos suunnittelet Finnplus-vaihtoa, täytä ensin Finnplus-hakulomake (word-tiedosto löytyy tästä linkistä) ja toimita se oman yliopistosi Finnplus-yhdyshenkilölle. Kun olet saanut tiedon siitä, että sinulle on myönnetty stipendi, sovi itse vaihdosta sekä kotiyliopistosi että vastaanottavan laitoksen (eli verkoston jäsenlaitoksen) kanssa. Kotiyliopistosi Finnplus-yhdyshenkilö (ks. luettelo jäsenlaitoksista) on apuna vaihdon suunnittelussa.

Hakuajat:

  • Jos haluat vaihtoon kevätlukukaudeksi, toimita hakemus 15.9. mennessä.
  • Jos haluat vaihtoon syyslukukaudeksi, toimita hakemus 1.3. mennessä.

Voit kysellä stipendeistä ja vaihtopaikoista  myös hakuaikojen ulkopuolella.

Ota seuraavat seikat huomioon vaihtoa suunnitellessasi:

  • Finnplus-vaihtoon voivat lähteä vai ne opiskelijat, jotka ovat opiskelleet vähintään yhden lukuvuoden ajan kotiyliopistossaan ennen vaihtoon lähtemistä.
  • Ulkomaisessa yliopistossa suoritetut opinnot on pystyttävä hyväksymään osaksi tutkintoasi kotiyliopistossa.
  • Ennen vaihtoa on kirjoitettava learning agreement (eli selostus siitä, mitä kursseja aiot vaihdossa olleessasi suorittaa). Tämä selostus lähetetään vastaanottavaan yliopistoon.
  • Vaihdon loputtua sinun on kirjoitettava vaihdosta raportti (maksimissaan kaksi sivua), joka on palautettava verkoston koordinaattorille ja josta käy ilmi, millä tavalla vaihto-opiskelu edisti opintojasi.