07.11.2018

Lehdet

Journalistiikan opiskelijoiden tekemiä verkko- ja aikakauslehtiä

Matias

Matias on tiedostava ja trendikäs kaupunkilainen, joka kokeilee mielellään uutta. Tutuksi tulevat sinkulapyörät, karaokebaarit ja miksei myös merenneitoilu yleisön edessä. Matias pohtii kanssasi muun muassa, voiko kaukomaille matkustaa hyvällä omallatunnolla, onko nuorena isäksi tuleminen maailmanloppu ja pitääkö yliopistosta valmistua viimeistään 25-vuotiaana. Verkkolehti toteutettiin journalistiikan syventävien opintojen Julkaisukurssilla syksyllä 2017.

Lue Matias osoitteessajyu-neo.ad.jyu.fi/matias

Keerna

Aamupuuroyhteiskunta ei vaan ole kaikkien elämää. Kun nuori mies kopataan tanssiin, olisi hyvä osata askeleet. On turha potea syyllisyyttä, sillä itseään ei voi kloonata. Entä jos söisi lihaa vähemmän? Kuulisi hiljaisuutta ja olisi rohkeasti se mikä on. Remontoisi talostaan vessattoman, tai kirjoittaisi kirjeitä. Kolmikymppisen valinnat eri vuosikymmenillä ja vastuullinen siivouspäivä. Turpaanvetonappula.

Keerna on  journalistiikan opiskelijoiden tekemä verkko- ja aikakauslehti. Keerna on suunnattu kolmekymppiselle lukijalle ja siinä painottuvat pitkät, tarinalliset jutut. Myös kolumneilla ja pikkujutuilla on paikkansa lehdessä. Keerna valettiin journalistiikan syventävien opintojen Julkaisukurssilla syksyllä 2015. 

Keernan näköislehti on luettavissa verkossa.  

Painoarvo

Painoarvo on journalistiikan 1. ja 2. vuoden opiskelijoiden syksyllä 2012 tekemä kurssilehti.

TAITE

TAITE on journalistiikan opiskelijoiden aikakauslehtikurssin harjoitustyö. Se on opiskelijoiden ideoima, suunnittelema ja toteuttama (jutut, kuvitus, typografia ja taitto). Lehteä tehtiin vuosina 1999 - 2012.

Jälkimaku

Jälkimaku-verkkolehti on journalistiikan opiskelijoiden verkkojournalismin kurssin harjoitustyö keväällä 2011. Se on opiskelijoiden ideoima, suunnittelema ja toteuttama. Lehden kohderyhmä on yliopistoyhteisö ja sen teema on muuttuva ruokailukulttuuri.

http://jalkimaku.wordpress.com/

Verso

Verso-verkkolehti on journalistiikan opiskelijoiden verkkojournalismin kurssin harjoitustyö keväällä 2010. Se on opiskelijoiden ideoima, suunnittelema ja toteuttama. Lehden kohderyhmä on yliopistoyhteisö ja sen teema on vapaa-aika, viini ja kirjallisuus.

http://www.peda.net/veraja/jyu/humtdk/journalistiikka2010