07.11.2018

Podcastit

Journalistiikan opiskelijoiden tekemiä podcasteja

Jaettu bitti - podcast peleistä, pelaamisesta ja pelimaailman tulevaisuudesta

Vapautuneet jakelukanavat ovat mullistaneet peliteollisuuden, mutta onko tämä vain hyvä asia? Kaukana ovat Nintendon kulta-ajat, jolloin uuden pelin kannesta löytyvä sinetti oli lupaus pelin laadukkuudesta. Mihin peliala on matkalla ilman kontrollia? Aktiiviset peliharrastajat Topias Peltonen ja Rasmus Montonen istahtivat asiantuntijavieraan kanssa sohvalle välkkyvän televisioruudun eteen pohtimaan näitä ja monia muita pelimaailman kysymyksiä. Podcast on tehty podcast-journalismin kurssilla keväällä 2016.

Koti kampuksella

Juhani Myllyniemi ja Mauno Väisänen asuivat opiskeluaikoinaan 70-luvulla Jyväskylän yliopiston kampuksella asuntolassa. Noina vuosina opiskelijat toivat pontikkaa Petäjävedeltä, ja nähtiinpä kampuksella itse Kekkonenkin. Naatti eli yliopiston asuntola tarjosi kodin kerrallaan 160 opiskelijalle Seminaarinmäellä vuosina 1954-1972. Toimittajina Laura Kuivalahti ja Pia Vainikka. Podcast on tehty podcast-journalismin kurssilla keväällä 2016.

Musiikki: David Szesztay: Waiting

Riemua etsimässä

Monisatapäinen turkoosinuttuinen fanilauma laulaa katsomossa ”Liikunnan Riemu on parempaa kuin seksi!” Opiskelijaseura on muutamassa vuodessa murtautunut Futsal-liigaan ja suoriin tv-lähetyksiin. Mitä löytyy riehakkaan ilmiön taustalta? Micke Suopuro ja Jyri Salonen sukeltavat syvälle riemulaisuuden ytimeen kaksiosaisessa Riemua etsimässä podcast-sarjassa. Sarja on tehty podcast-journalismin kurssilla keväällä 2016.

1. osa: Mikä ihmeen Riemu?

Mistä kaikki sai alkunsa? Ja mikä voima saa kokeneen maajoukkuelentopalloilijan opiskelijaseuran pauloihin? Micke Suopuro ja Jyri Salonen tutustuvat Liikunnan Riemun monipuoliseen toimintaan podcast-sarjan 1.osassa.

2. osa: Rajatonta Riemua?

Opiskelijat ovat keskiössä ja eri lajien alajaostot toimivat hyvin itsenäisesti. Miten nuori seura välttää karikot kasvun tiellä? Onko Liikunnan Riemu korkeakoululiikuttaja vai huippuyksilön jalostaja? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta Micke Suopuron ja Jyri Salosen toimittaman podcast-sarjan 2.osassa.

Ulvoo susien kanssa

Vastaavatko sudet, jos niille ulvoo tai ulvottaa nauhoitetta puhelimesta? Anna Näveri lähti susibongari ja kiuaskivivalmistaja Teppo Hurmeen matkaan susien jäljille. Kuuntele, saimmeko vastausta vai tuliko meille hukkareissu? Podcast on tehty podcast-journalismin kurssilla keväällä 2016.

Musiikki: Jukka Kääntä

World Wide Webin käyttäjän turvallisuusmanuaali

Jaat tietämättäsi valtavan määrän tietoa elämästäsi verkossa. Kuka siihen voi päästä käsiksi? Mihin sitä voidaan käyttää? Minna Markkanen ja Viljami Vaarala selvittivät, miten verkkourkinnalta voi helpoiten suojautua. Podcast on tehty podcast-journalismin kurssilla keväällä 2016.