07.11.2018

Videot

Journalistiikan opiskelijoiden tekemiä ajankohtaisohjelmia

Sinivalkoinen surma (2017)

Miksi Suomessa tapahtuu henkirikoksia lähes kaksinkertainen määrä länsinaapuriimme Ruotsiin verrattuna, vaikka Suomea pidetään yhä yhtenä maailman turvallisimmista maista?

Päteekö edelleen sanonta "lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe", vai onko taustalla jotain muuta yhteiskuntaamme rakentunutta perimää?

Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijat päättivät ottaa asiasta selvää ohjelmassaan Sinivalkoinen surma.

Ohjelman studiovieraina ovat perheväkivaltaa ja sen interventioita tutkinut psykologian professori Juha Holma sekä Alibin päätoimittaja Mika Lahtonen. Lahtonen kertoo omista kokemuksistaan rikosjournalismista ja miltä tuntuu joutua väkivallan uhriksi alamaailman kostona.

Ohjelma on tehty Ajankohtaisjournalismi televisiossa -kurssilla keväällä 2017.

Eräitä huomioita: Jyväskylän kaupunkisuunnittelu (2015)

Kenelle Jyväskylää rakennetaan ja kenen ehdoilla? Kenellä on valta sanoa kaupunkisuunnittelun viimeinen sana: rakennusliikkeillä, virkamiehillä vai vaaleilla valituilla luottamuselimillä?

Kunnat takovat rahaa kaavoilla ja tonttikaupoilla. Joutomaan arvo moninkertaistuu yhdellä nuijankopautuksella, kun se kaavoitetaan liike- tai asuntotonteiksi. Mutta kenen ääni kaavapäätöksissä lopulta kuuluu?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia journalistiikan opiskelijoiden toimittamassa ajankohtaisohjelmassa. Studion penkeille on kutsuttu kaupunkiaktiivi ja Yläkaupungin Yö -tapahtuman toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju sekä Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan varapuheenjohtaja, kiinteistönvälittäjä Reijo Savolin.

Ohjelma on tehty Ajankohtaisjournalismi televisiossa -kurssilla keväällä 2015.


Hyvinvointivaltio. Nyt (2014)

Onko Suomi enää hyvinvointivaltio? Onko nykyisellä hyvinvointivaltiojärjestelmällä tulevaisuutta? Jos on, niin millainen?

Journalistiikan opiskelijoiden toimittamassa ajankohtaisohjelmassa selvitetään, miten suomalainen hyvinvointivaltiomalli toimii nyt, miten sitä haluttaisiin muuttaa ja mihin se on menossa. Ohjelma on tehty Ajankohtaisjournalismi televisiossa -kurssilla keväällä 2014.