20.08.2018

Opiskelu ulkomailla

Tietoa Nordliks-, Erasmus- ja Nordkurs -vaihto-opinnoista

Aine- ja syventäviä opintoja voi suorittaa myös ulkomailla Nordliks ja Erasmus -vaihto-ohjelmien avulla ja osallistumalla pohjoismaisille kesäkursseille (Nordkurs).

Nordliks-verkosto (nätverk för de nordiska språk- och litteratur-institutionerna) on pohjoismaisten kielten laitosten muodostama verkosto, jossa myös Jyväskylän yliopisto on mukana. Haku opiskelijavaihtoon järjestetään kaksi kertaa lukuvuodessa, syys- ja helmikuussa. Yhteyshenkilönä toimii kv-suunnittelija Anne-Riitta Vanhala ja professori Harry Lönnroth. Opintojen korvaavuuksista sovitaan ennen vaihtoon lähtöä koulutussuunnittelija Tiina Suomisen kanssa.

Ruotsin oppiaine on solminut Erasmus-vaihtosopimuksen Uumajan yliopiston kanssa. Vaihtoon ruotsalaiseen korkeakouluun voi päästä myös muiden yliopiston tai tiedekunnan Erasmus-sopimusten kautta. Hakuaika on kevään alussa, tarkista hakuaika kv.paveluiden nettisivuilta. Yhteyshenkilönä toimii kv-suunnittelija Anne-Riitta Vanhala. Opintojen korvaavuuksista sovitaan ennen vaihtoon lähtöä koulutussuunnittelija Tiina Suomisen kanssa.

Pohjoismaiset kesäkurssit (Nordkurs) järjestetään Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamana kesä- ja heinäkuun aikana eri Pohjoismaissa. Haku kursseille päättyy yleensä 1. maaliskuuta ja kursseille päässeet ovat selvillä huhtikuussa. Yhteyshenkilönä toimii koulutussuunnittelija Tiina Suominen.

Tietoa vaihtoon lähtevälle ruotsiksi.

Opiskelijavaihtoon liittyvistä asioista saa tietoa myös yliopiston kv-palveluista.