15.01.2019

Opiskelu ulkomailla

Tietoa Nordliks-, Erasmus- ja Nordkurs -vaihto-opinnoista

Aine- ja syventäviä opintoja voi suorittaa myös ulkomailla Nordliks ja Erasmus -vaihto-ohjelmien avulla ja osallistumalla pohjoismaisille kesäkursseille (Nordkurs).

Nordliks-verkosto (nätverk för de nordiska språk- och litteratur-institutionerna) on pohjoismaisten kielten laitosten muodostama verkosto, jossa myös Jyväskylän yliopisto on mukana. Haku opiskelijavaihtoon järjestetään kaksi kertaa lukuvuodessa, syys- ja helmikuussa. Yhteyshenkilönä toimii kv-suunnittelija Anne-Riitta Vanhala ja professori Harry Lönnroth. Opintojen korvaavuuksista sovitaan ennen vaihtoon lähtöä koulutussuunnittelija Tiina Suomisen kanssa.

Ruotsin oppiaine on solminut Erasmus-vaihtosopimuksen Uumajan yliopiston kanssa. Vaihtoon ruotsalaiseen korkeakouluun voi päästä myös muiden yliopiston tai tiedekunnan Erasmus-sopimusten kautta. Hakuaika on kevään alussa, tarkista hakuaika kv.paveluiden nettisivuilta. Yhteyshenkilönä toimii kv-suunnittelija Anne-Riitta Vanhala. Opintojen korvaavuuksista sovitaan ennen vaihtoon lähtöä koulutussuunnittelija Tiina Suomisen kanssa.

Pohjoismaiset kesäkurssit (Nordkurs) järjestetään Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamana kesä- ja heinäkuun aikana eri Pohjoismaissa. Haku kursseille päättyy yleensä 1. maaliskuuta ja kursseille päässeet ovat selvillä huhtikuussa. Yhteyshenkilönä toimii koulutussuunnittelija Tiina Suominen.

Tietoa vaihtoon lähtevälle ruotsiksi.

Hae Nordplus/Nordliks-vaihtoon ja Erasmus vaihtoon Mobility online-järjestelmässä.

Opiskelijavaihtoon liittyvistä asioista saa tietoa myös yliopiston kv-palveluista.