21.08.2017

Mentorit

Alumni, haluatko jakaa viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntemustasi nuorelle kollegalle? Kaipaatko tuoreita näkökulmia omaan työhösi? Tahdotko laajentaa verkostojasi? Ryhdy mentoriksi!

Viestinnän oppiaine käynnistää mentorointitoiminnan. Mukaan haetaan alumneja, jotka voisivat sitoutua toimimaan maisteriksi valmistuvan mentoreina. Mentoroinnin tavoitteena on tukea opiskelijoiden siirtymistä työelämään ja tarjota alumneille mahdollisuuden saada mentoroitaviltaan tuoreita näkemyksiä omaan työhönsä.

Mentorointi on ammatillinen, vastavuoroinen suhde, joka perustuu ammattiosaamisen lisäksi luottamukseen ja sitoutumiseen. Mentori ja mentoroitavat voivat itse sopia tavoitteensa ja toimintamuotonsa omien tarpeittensa mukaan.

Viestinnän oppiaine valitsee yhteensopivat mentori-opiskelija-parit ja välittää yhteystiedot.

Käytännössä mentorointi voidaan toteuttaa monella tavalla. Mentori ja opiskelija sopivat ensitapaamisen (kasvokkain tai teknologiavälitteisesti), jossa he keskustelevat mentorointisuhteen tavoitteista, odotuksista ja toiveista. Yleensä mentorointisuhde kestää puolesta vuodesta vuoteen, ja sen osapuolet tapaavat muutaman kerran. Mentorointisuhde loppuu ennaltasovittuun tapaamiseen tai ajankohtaan tai muulla yhteisymmärryksessä sovitulla tavalla. Oppiaine kokoaa mentorointikokemuksia verkkosivuilleen.

Olet etsimämme mentori, jos sinulla on

  • oman alan työkokemusta vähintään 3 vuotta
  • halua jakaa osaamistasi, tietämystäsi, ymmärrystäsi ja kokemuksiasi
  • mahdollisuus sitoutua mentorointisuhteeseen puoleksi vuodeksi tai vuodeksi
  • sitoutumista itsenäiseen, vapaaehtoiseen ja molemminpuoliseen oppimisprosessiin
  • intoa olla luottamuksellisessa vuorovaikutussuhteessa opiskelijan kanssa
  • taustaorganisaatiosi tuki.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Tarja Valkoseen (tarja.valkonen at jyu.fi).