Anna Väänänen

Opiskeluvuodet:
2000 - 2005 , opiskelijavaihdossa keväällä 2002 (Katholieke Universiteit Nijmegen)

Sivuaineopinnot:
Intercultural Studies (perusopinnot), yhteisöviestintä (perusopinnot), nordiska kulturstudier (perusopinnot), aikuiskasvatus (perusopinnot)

Työkokemus:
- Valmennustiimi Eximia, tutor, kevät 2001
- KV-tutor, Jyväskylän yliopisto, syksyt 2002 ja 2003
- Rautaruukki, esittelytalon emäntä asuntomessuilla, kesä 2002
- VTT, opiskeluihin kuuluva harjoittelu, tiedottaja, kesä 2004 ja tämän seurannaisena projekti joulun aikaan 2004
- Suomen Partiolaiset, kansainvälisten asioiden sihteeri, alkaen helmikuu 2005

Nykyinen työtehtävä:
Olen töissä Suomen Partiolaisilla kansainvälisten asioiden sihteerinä. Suomen Partiolaiset on Suomen suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu noin 75 000 jäsentä. Meitä on keskustoimistolla Helsingissä töissä noin 25, ja piiritoimistot mukaan lukien on palkattua väkeä n 60. Tehtäväni kv-sihteerinä sisältää monenlaista kansainvälisyyteen liittyvää. Vastaan Suomen Partiolaisten kansainvälisten asioiden kokonaisuudesta. Tähän kuuluvat suhteet kahteen maailmanjärjestöömme, joissa on jäseniä yhteensä 35 miljoonaa, sekä toisaalta Suomen toimijakentän tukeminen kansainvälisyyskasvatus- ja kehitysyhteistyökysymyksissä. Työnkuva on järjestölle tyypillisesti laaja ja varsin vaihteleva; kaksi työpäivää ei koskaan seuraa toisiaan samanlaisina. Tämän vuoksi onkin vaikea määritellä tyypillistä työpäivää muutoin kuin että siihen kuuluu monenlaisia eritasoisia tehtäviä, projektien ja jatkuvien toimintojen sekä yksittäisten partiolaisten tukemista. Projekteista esimerkkinä voisi olla partiolaisten maailmanlaajuinen rauhanhanke, jota on totetutettu myös Suomessa, ja jossa olen saanut olla mukana, tai ensi kesänä järjestettävä leirimatka Isoon-Britanniaan, johon osallistuu 1000 partiolaista. Pitkäjänteistä työtä puolestaan on esimerkiksi järjestön kansainvälisten linjauksien kehittäminen. Järjestötyön luonteeseen kuuluvat myös varsin epäsäännölliset työajat ja pitkät päivät, mutta toisaalta vapaus joustaa työajoissa tulee sen mukana ja lomat ovat aina pitkät.

Sitaatti:
"Aika ajoin vuosikurssiporukassa mutistiin, että noinkohan meistä työllistyy ollenkaan niin moni kuin väitetään. Nyt kun asiaa katsoo, vuosikurssimme aloitti 6 vuotta sitten, ja tietääkseni suurin osa meistä on alan hommissa. Välillä mietitytti, että mitä osaamisia puheviestintä oikein antaakaan. Työssä huomaa, että puheviestinnän kautta saatu oppi toimia ryhmässä, neuvotella, käyttää vuorovaikutustaitoja hyväkseen tulee vastaan päivittäisissä tilanteissa. Paitsi yksittäisiä taitoja, on puheviestinnän opiskelu antanut välineitä ajatteluun, tapana hahmottaa kokonaisuuksia; taitoja jotka kyllä ovat tärkeänä tukena monitahoisessa työssäni."