Jenni Räinä

Opiskeluvuodet:
2000 - 2005, keväällä 2003 opiskelijavaihdossa Kreikassa (Aristotle university of Thessaloniki)

Sivuaineopinnot:
kirjoittajakoulutus (aineopinnot), aikuiskasvatus (perusopinnot), journalistiikka (perusopinnot), sosiologia (perusopinnot). Lisäksi perusopintoja kehitysmaatutkimuksesta ja historiasta.

Työkokemus:
2001 - 2003 kesät kesätoimittajana paikallislehdessä
2004 harjoittelijana Yleisradiolla Pohjois-Suomen uutisissa
2003 harjoittelijana Jyväskylän yliopiston viestinnällä
2005 uutistoimittajana Pohjolan Sanomissa


Nykyinen työtehtävä:

Olen tällä hetkellä vakituisena uutistoimittajana maakuntalehti Pohjolan Sanomissa. Pohjolan Sanomat ilmestyy pääasiassa Länsi-Lapin alueella. Lehden päätoimitus sijaitsee Kemissä. Perinteisten uutisjuttujen lisäksi kirjoitan juttuja myös esimerkiksi talouteen, viikonvaihteeseen ja kulttuuriin. Teen juttuja myös matkailulehti Hetkeen. Yhteistyö valokuvaajien ja muun toimituksen kanssa on tiivistä. Työhön kuuluu myös juttuaiheiden ideoiminen ja juttuaihioiden hiominen. Pidän työssä sen liikkuvuudesta ja haastavuudesta: aina voi kirjoittaa paremman jutun. Teemme juttukeikkoja laajalla alueella. Tapaan työni kautta jatkuvasti mielenkiintoisia ihmisiä mielenkiintoisissa paikoissa. Työ vaatii valveutuneisuutta, idearikkautta ja hyviä hoksottimia. Lisäksi hyvät sosiaaliset taidot ovat varmasti hyödyksi.

Sitaatti:
"Olen pienestä saakka kammonnut lokeroitumista. Viestintä ei lokeroi, vaan se sujahtaa sopimaan kätevästi alaan kuin alaan, näin etenkin vuorovaikutuksen ilmiöitä tutkiva puheviestintä. Ja vaikka en vielä tiedäkään mitä työtä teen loppuelämäni ja missä, tiedän että vuorovaikutukseen se tulee joka tapauksessa jollain tavalla liittymään."