12.04.2013

Stiina Laaksonen, FM

Opiskeluvuodet:Laaksosenkuva.jpg

- 2006 - 2012. Kevään 2009 olin kansainvälisessä opiskelijavaihdossa Göteborgin yliopistossa Ruotsissa.

Sivuaineopinnot:

- Palveluliiketoiminta (aineopinnot), yhteiskuntatieteiden opintoja (perusopinnot)

- Lisäksi suoritin opiskelijavaihdossa perusopinnot organisaatioviestinnästä.

Työkokemus:

- tiedottaja, 2011- (Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry)

- viestintäharjoittelija, 2011 (Akvamariini Porter Novelli)

- viestinnän suunnittelija, 2010 (Relator Oy)

- projektiassistentti, 2010 (Jyväskylän yliopisto, henkilöstöpalvelut)

- tentinvalvoja, 2008–2010 (Jyväskylän kesäyliopisto)

- myyntineuvottelija, 2007–2008 (Manpower Finland).


Nykyinen työtehtävä:

Työskentelen tiedottajana Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:ssä. Vastaan liiton jäsenviestinnästä, lehdistöviestinnästä sekä viestinnästä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi markkinoin tapahtumia ja kilpailuita sekä osallistun erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

 

Pääsen soveltamaan työssäni viestinnän osaamista laaja-alaisesti. On ollut hauska huomata, että puheviestinnän eri osa-alueiden opiskelusta, kuten esiintymis- ja ryhmäviestintätaitojen harjoittelusta, median toimintaan perehtymisestä sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen teoreettiseen perustaan syventymisestä on ollut todellista hyötyä työelämässä.

 

Kohtaan työssäni päivittäin erilaisia ihmisiä ja intressiryhmiä. Tärkeimpiä arjen työkalujani ovatkin juuri puheviestinnästä opitut hyvät vuorovaikutustaidot sekä kyky mukauttaa viestintää tilanteen ja yleisön mukaan.

 

Olen erittäin tyytyväinen pää- ja sivuainevalintoihini. Kaupalliset aineet ovat tukeneet hyvin viestinnän opintoja ja tarjonneet mahdollisuuden päästä soveltamaan omaa osaamista jo opiskeluaikana.


Sitaatti:
”Puheviestintä antaa monipuoliset valmiudet erilaisiin viestintätehtäviin. Kannattaa rohkeasti tarjota omaa puheviestinnän osaamistaan yrityksiin ja organisaatioihin. Vuorovaikutuksen asiantuntijoille on työmarkkinoilla kysyntää!”