12.04.2013

Liisa Tanninen, FM

Opiskeluvuodet:copy_of_Tannisenkuva.jpg

- 2000–2005 Jyväskylän avoin yliopisto, 2005–2007 Jyväskylän yliopisto

- Syvä kiinnostus viestintään johdatti minut puheviestinnän perusopintoihin Jyväskylän avoimeen yliopistoon v. 2000. Tiesin heti löytäneeni oman alani. Tein työn ohessa opintoja avoimessa yliopistossa vuoteen 2005 saakka, jolloin sain opinto-oikeuden varsinaisen yliopiston puolelle. Tein vajaassa kahdessa vuodessa intensiivisesti opintoja ja valmistuin filosofian maisteriksi lokakuussa 2007.

Sivuaineopinnot:

- Yhteisöviestintä (perusopinnot), henkilöstöjohtaminen (perusopinnot), mediatutkimus (perusopinnot) ja naistutkimus (perusopinnot) sekä sosiologian ja yhteiskuntapolitiikan opintoja.

Työkokemus:

- Työskentelin toimittajana paikallis- ja maakuntalehdessä vuodesta 1995 Pieksämäellä ja Mikkelissä. Toimittajuus tulee aina olemaan tärkeä osa minua, ja tuona aikana kertynyt osaaminen tukee myös nykyistä ammattitaitoani. Yliopistoon siirtyessäni olin kuitenkin tehnyt päätöksen, että haluan nähdä myös yritysmaailman viestintää aitiopaikalta.

Nykyinen työtehtävä:

- Viestintäkonsultti, Medita Communication Oy

Olen työskennellyt nyt (v. 2013) viisi vuotta viestintätoimisto Medita Communication Oy:ssa Jyväskylässä. Teen eri toimialoilla ja eri kokoluokassa oleville yrityksille viestinnän suunnittelutyötä, vedän ajoittain sosiaalisen median ja esiintymisen valmennuksia ja vastailen asiakkaiden kysymyksiin uutistoiminnan lainalaisuuksista. Myös sisällöntuontantoa eri kanaviin teen edelleen.

Valtakunnalliset asiakkaat tuovat työhön uudenlaista haastetta. Tutkinnon myötä tullutta tietoa, asiantuntijuutta ja aiempaa työkokemusta tarvitaan päivittäin. Koen hyvin vastuullisena tehtävänä yrityksen viestinnän ohjaamisen. Luottamuksellisuus on avainasemassa. Tällä hetkellä koen olevani aika pitkälti unelma-ammatissani.

Sitaatti:

”Työelämässä korostuu yhä enemmän viestinnän merkitys. Olen iloinen siitä, että olen koulutettu ja kokenut viestinnän ammattilainen, jolla on työkaluja erilaisten viestintätilanteiden hoitamiseen.”