Elina Niemistö

Opiskeluvuodet:
- 1997 - 2003, kansainvälisessä opiskelijavaihdossa (University of Wales Aberystwyth) kevät 1999.

Sivuaineet:
- Viestintä (Helsingin yliopisto), kasvatustiede, valtio-oppi, ekologia ja ympäristönhoito, liikuntatieteet, ulkomaankaupan yo-merkonomi

Työkokemus:
- Olen työskennellyt jo vuodesta 1993 lähtien Ylen maakuntaradiossa Pohjanmaalla. Kävin 2000-luvun taitteessa Pasilassa Radio Suomen ajankohtaistoimituksessa ja piipahdin aikoinaan myös paikallisradiossa (Radio Seinäjoki) vuonna 1996.

- Takana ja toivottavasti myös edessä on edelleen monipuolisia työtehtäviä uutistoimittajana, ajankohtaistoimittajana, juontajana, reportterina, tv-ankkurina, kuvaajana ja leikkaajana sekä tuottajana.

Tämänhetkinen työtehtäväni on yhtä monipuolinen kuin historiakin.

Olen uutistoimittaja, joka tekee uutishankintaa, työstää itse juttunsa radioon, televisioon ja nettiin, lukee uutisia ja myös juontaa radiolähetyksiä. Juontaminen on iän myötä muuttunut entistä mielekkäämmäksi, ja tehtävä, jota on joskus vähäteltykin, on tällä hetkellä suosikkilistallani ykkönen. Nautin radion nopeudesta ja mahdollisuudesta reagoida ajankohtaisiin aiheisiin saman tien. Tykkään myös tehdä työtä itsenäisesti ja päästä päättämään päivän aiheista, toki yhteistyössä muiden kanssa.

Sitaatti:

”Työuran tässä vaiheessa on ilo todeta, että tämä työ on edelleen intohimoni. Silti tässäkin kaiken kiireen keskellä vaanii leipääntymisen ja rutinoitumisen peikko. Sitä vastaan on pidettävä varansa, ja uskon, että kaikki on minusta itsestäni kiinni. Vain omalla asenteellani voin pitää itseni työkykyisenä ja -intoisena mahdollisimman pitkään. Voisikohan
mottoni olla, että ’tee tänään eri tavalla se, mitä teit eilen’.”