16.02.2017

Infoa suomalaisen viittomakielen yhteishausta ja valintakokeesta

LISÄTIETOA: https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.94442607498

Haluaisitko tulevaisuudessa viittomakielen asiantuntijaksi? Haluaisitko opiskella lisää suomalaisen viittomakielen rakennetta tai tietää, mitä käsite kuurojen kulttuuri tarkoittaa? Haluatko pohtia, kuinka käsitteet kieli, äidinkieli, kaksikielisyys ja monikielisyys liittyvät identiteettiisi tai selvittää, kuinka käsitteet viittomakielinen kirjallisuus ja kirja liittyvät toisiinsa? Haluatko kehittää viittomakielen taitoasi sujuvammaksi sekä oppia viestimään erilaisissa tilanteissa? Siinä tapauksessa sinun kannattaa hakea opiskelemaan suomalaista viittomakieltä pääaineena Jyväskylän yliopiston Viittomakielen keskukseen.

Otamme jälleen uusia opiskelijoita vuonna 2017, ja valintakoe järjestetään tiistaina 16.5.2017. Koe alkaa kello 13.00 kokoontumisella salissa Ag C132 (Agora-rakennus, Mattilanniemen kampus). Koeaika on kolme tuntia. Koe pohjautuu suomenkieliseen aineistoon, joka on saatavilla tiedekunnan verkkosivuilla 6.3.2017 alkaen.

Kokeessa vastataan osaan kysymyksistä suomeksi, osaan suomalaisella viittomakielellä. Kokeen yhteydessä arvioidaan myös hakijan suomalaisen viittomakielen kielitaito. Hakijalta edellytetään Eurooppalaisen viitekehyksen A2-tason mukaista suomalaisen viittomakielen kielitaitoa. Kokeen tavoite on testata hakijan kykyä ymmärtää kielitieteellistä tekstiä ja soveltaa sitä. Voidakseen tulla hyväksytyksi hakijan on saatava kokeesta vähintään 40 % valintakokeen maksimipisteistä.

Lämpimästi tervetuloa pääsykokeeseen!