04.05.2017

Kielitieteen päivät lähestyvät!

XLIV Kielitieteen päivät Jyväskylässä

Kielitieteen päivät järjestetään tänä vuonna Jyväskylän yliopistossa 18.–20.5.2017. Päivien teema on Suomi 100 vuotta – näkökulmia kielentutkimuksen historiaan ja tulevaisuuteen ja tapahtuma toivottaa tervetulleeksi sekä aiheeseen liittyvät että muita teemoja käsittelevät esitelmät. Viittomakieliaiheisia esitelmiä on yhteensä neljä (kaksi työpaja- ja kaksi sektioesitelmää):

La 20.5. klo 9.30-11.00 (paikassa Ag Beeta):

- Viittomakielen korpus ja leksikkotietokanta rakentuvat rintarinnan (Juhana Salonen, Henri Nieminen ja Outi Pippuri)

- Konstruktioner för böjar i finlandssvenskt teckenspråk (Satu Siltaloppi)

La 20.5. klo 11.00-12.30 (paikassa Ag Beeta):

- Viittomakielisten aineistojen keruu ja annotointi: käytännön kysymyksiä, kun käytäntö puuttuu (Ritva Takkinen ja Jarkko Keränen)

- Videoaineiston ja mittausdatan yhdistäminen: tapaus viittomakieli (Tommi Jantunen ja Anna Puupponen)

Huom! Aikataulut saattavat vielä muuttua, kannattaa tarkistaa vielä täältä: