19.11.2015

Syksyn kuulumisia opetuksesta

Tänä syksynä suomalaisen viittomakielen oppiaineessa aloitti suuri joukko uusia opiskelijoita, yhteensä 16 opiskelijaa. Pääaineenaan suomalaista viittomakieltä opiskelemaan ryhtyi kuusi innokasta opiskelijaa, ja myös kolme opiskelijaa aloitti sivuaineopinnot. Lisäksi oppiaine vastaanotti seitsemän uutta maisteriopiskelijaa.  Syksyllä onkin nähty harvinaisen paljon uusia viittovia kasvoja Fennicumin käytävillä. Kaikille uusille opintonsa aloittaville ja vanhoille kokeneille konkareille viittomakielen keskus haluaa toivottaa onnea ja menestystä lukuvuoden 2015-2016 opintoihin.

26.10. pyörähti jo toinen periodi käyntiin, mikä tarkoitti suomalaisen viittomakielen oppiaineen osalta joidenkin kurssien päättymistä ja uusien kurssien alkamista. Uusina kursseina toisessa periodissa alkoivat SVKP124 Johdatus kielentutkimukseen, SVKP131 Kulttuurienvälinen viestintä ja SVKA175 kandidaattiseminaari. Lisäksi kurssit KYVP001 Kuurojen yhteisö, historia ja kieli sekä SVKP253 Suomalainen viittomakieli 1 jatkuvat myös toisessa periodissa.