05.12.2017

Kouluttajalle

Tuija ja Virpi 9

Luentotilanteissa sijoitumme yleensä salin etuosaan, jotta viittomakieliset opiskelijat voivat seurata samanaikaisesti luennoitsijaa, tulkkausta ja oheismateriaalia. Kuuluvuuden varmistamiseksi saatamme käyttää kuulokkeita tai mikrofonia, jotka toimitamme itse paikalle. Voit puhua tai viittoa vapaasti. Ota puheenvuoroja jakaessasi huomioon myös viittomakieliset puheenvuoropyynnöt. Jos luet ääneen tai viitot kirjoitettua tekstiä suoraan paperista, tauota. Tarvittaessa keskeytämme ja pyydämme sinulta toistoa, tarkennusta tai tauotusta.

Toivomme, että toimitat meille etukäteismateriaalia luennostasi tulkkaukseen valmistautumista varten. Hyödyllistä materiaalia ovat esimerkiksi luentorunko, diaesitys ja linkit www-sivustoille. Materiaalin voi toimittaa meille sähköisenä osoitteeseen tulkit@jyu.fi, tulkkien huoneeseen F101 tai tulkkien postilaatikkoon F-rakennuksen ensimmäisen kerroksen käytävällä. Jos jaat luentosi aikana uutta materiaalia, varaathan kopion myös meille. Materiaali tulee ainoastaan tulkkien käyttöön.

Mikäli materiaalit toimitetaan etukäteen virtuaaliseen oppimisympäristöön, voimme tutustua materiaaleihin suoraan sieltä. Optimaan meidät voi liittää yliopiston tulkkien yhteisellä tunnuksella tulkit viittomakieli  ja Moodleen tunnuksella tulkit_viittomakieli. Koppaan meidät liitetään jokaisen tulkin henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella, jotka toimitamme tarvittaessa erikseen. 

Halutessasi voit liittää meidät Korpin sähköpostilistalle, jolloin saamme tiedon kurssin mahdollisista aika- ja paikkamuutoksista. Lisää tulkit seuraavasti: valitse Postilista, valitse Hae jäsenet, valitse Korpin ulkopuoliset henkilöt/osoitteet, kirjoita sähköpostikenttään tulkit@jyu.fi ja valitse Lisää listalle.

Arvostamme palautettasi ja vastaamme mielellämme, jos sinulla on kysyttävää.