28.06.2013

Hanna Reinikainen

Hanna_Reinikainen

Nimi: Hanna Reinikainen

Opiskeluvuodet: 1998 - 2003

Nykyinen työpaikka: Suomen UNICEF

Titteli: Yritysasiakasvastaava

Vinkit opiskelijoille: Harjoittele erilaisten tekstien tuottamista kirjoittamalla paljon. Viestintäammattilaiselta pitää luonnistua kaikki 140 merkin twiitistä pitkään taustoittavaan lehtijuttuun. Verkostoidu jo opiskeluvaiheessa. Siitä on hyötyä työelämässä.


Aloitin yhteisöviestinnän opinnot syksyllä 1998, samassa satsissa kuin muun muassa Vilma Luoma-aho, Ilari Hylkilä ja Antti Laukkarinen. Vein opintoni aika nopeassa vauhdissa päätökseen: Gradu valmistui jo jouluksi 2002 ja maisterin paperit sain ulos tammikuussa 2003. Samalla aloitin työt viestintätieteiden laitoksella. Työskentelin ensin vuoden projektisihteerinä ja sitten siirryin tekemään amanuenssin viransijaisuutta. Opiskelijoiden kanssa työskentely oli tosi mukavaa. Viestinnän opiskelijat ovat fiksua porukkaa.

Keväällä 2007 Helsinki kutsui. Aloitin työt  Inforilla viestinnän tutkimuksen ja konsultoinnin parissa. Seuraavat viisi vuotta menikin asiakastyössä. Viimeinen vuosi T-Median palveluksessa.

Sitten aloin miettiä, että kaipaan työlleni merkitystä. Keväällä 2012 hain nykyiseen työpaikkaani eli Suomen UNICEFille ja tulin onnekseni valituksi. Viimeisen vuoden aikana olen saanut nähdä, kokea ja oppia, millaista on tehdä työtä järjestömaailmassa, mitä on varainhankinta ja miten yritykset voivat olla mukana edistämässä lapsen oikeuksia. Työ on ollut mielekästä ja viestintätaustasta on ollut ehdottomasti hyötyä. Viestintä, vaikuttaminen ja varainhankinta kietoutuvat tiiviisti toisiinsa.

Teksti: Mirja Mäkikangas
helmikuu 2010

Päivitetty toukokuussa 2013.