10.05.2013

Maija-Reetta Mannismäki

Maija-Reetta Mannismäki
Syntynyt: 1980

Valmistui: 2007

Työpaikka: Kaupan liitto

Titteli: verkkotiedottaja

Vinkkejä opiskelijoille: Opiskelkaa monipuolisesti niitä aineita, jotka kiinnostavat huolimatta siitä miten "sopimattomilta" tutkintoonne tuntuvat. Kaikesta oppimasta on varmasti hyötyä jossain vaiheessa uraa.

Opinnot vastasivat hyvin työelämää

Valmistuin helmikuussa 2007. Tein approt journalistiikasta, puheviestinnästä ja multimediasta, eli tutkintoni oli aika viestintäpainotteinen. Se sisälsi myös paljon kieliopintoja. Lisäksi olin puoli vuotta opiskelijavaihdossa Madridissa Espanjassa.

Yläasteella haaveilin toimittajan ammatista. Myöhemmin viestintä alkoi kiinnostamaan minua siitä näkökulmasta, että mitä hyötyä siitä on organisaation toiminnalle.

Opinnoissa oli parasta oppiaineen pienuus eli opiskelijakaverit ja helposti lähestyttävä laitoksen henkilökunta. Myös suoraan työelämästä luentojen ja vierailijoiden kautta tulleet esimerkit inspiroivat, kun näki millaista työelämä oikeasti on.

Olin mukana ainejärjestömme CoMixin (nykyään Imago) toiminnassa sekä tutorina parina syksynä. Koin hyödylliseksi olla aktiivinen myös luentosalien ulkopuolella ja tapahtumien järjestämisestä onkin ollut hyötyä työelämässä.

Yhteisöviestinnän opinnot vastasivat melko hyvin työelämää ja aineen opiskelu antaa valmiudet monen tehtävänkuvan hoitamiseen. Työelämän kannalta viestinnän suunnittelu ja seuranta ovat sellaisia aihealueita, jotka ovat jääneet hyvin mieleen ja niiden merkitys on helppo perustella.

Sain ensimmäisen työpaikkani kun vielä viimeistelin graduani. Työskentelin Puolustusvoimilla Oulussa tiedottajan äitiyslomansijaisena. Puolentoista vuoden jälkeen siirryin Helsinkiin tekemään toista sijaisuutta. Keväällä 2009 aloitin työt Kaupan liitossa verkkotiedottajana. Työnkuvaani kuuluu liittomme verkkosivujen sisällöntuotanto ja kehitys.

 

Teksti: Maija-Reetta Mannismäki
joulukuu 2009