10.05.2013

Miia Lampinen

Miia_LampinenIkä: 33 vuotta

Valmistui: 2002

Työpaikka: Tetra Pak SpA

Titteli: Platform Communications Manager

 

 

 

Uramahdollisuuksia ulkomailla

Miia Lampinen aloitti yhteisöviestinnän opinnot vuonna 1997. Sivuaineina hän opiskeli muun muassa journalistiikkaa, yritysstrategioita sekä audiovisuaalista kulttuuria. Nykyisin Miia toimii Italiassa Tetra Pakin tutkimus- ja kehityspuolella olevan yksikön viestintäpäällikkönä. Vaikka viestinnän suunnittelu ja toteuttaminen on samanlaista myös ulkomailla, oman mausteensa työhön tuovat eri kansallisuuksia olevat kollegat sekä projektit muiden maiden viestintätoimistojen kanssa.

Kansainvälistyminen kannattaa

Miia on työskennellyt erilaisissa viestintätehtävissä, niin verkkotoimittajana kuin tiedottajanakin. Viestintä houkutteli alana haasteellisuudellaan ja monipuolisuudellaan, jossa omaa osaamistaan voi kehittää moniin eri suuntiin. Ulkomaan työkokemus alkoi CIMO:n kansainvälisellä työharjoittelulla.

-Vaihto-ohjelma vahvisti luottamusta omaan osaamiseen myös kotimaan rajojen ulkopuolella, ja työharjoittelukokemus ulkomailla vain lujitti sitä. Osallistuin myös suomalaisten organisaatioiden palveluksessa kansainvälisiin kongresseihin, Miia taustoittaa.

Miia kannustaa monipuolisen osaamisen kartuttamiseen jo opiskeluaikana kesä- tai harjoitustöiden avulla. Hän itse päätyi Italiaan reilut kaksi vuotta sitten nähtyään mielenkiintoisen työpaikan netissä.

-Jos kansainvälinen työkokemus kiinnostaa, Suomessa esimerkiksi CIMO avustaa sopivien tehtävien löytämisessä, Miia neuvoo nykyisiä opiskelijoita.

Työelämän tärkeitä taitoja

Toisinaan työpäivät ovat täynnä kokouksia. Mukaan mahtuu myös päiviä, jolloin voi keskittyä enemmän viestinnän luovaan puoleen, kuten valokuvausten järjestämiseen tai viestintäkampanjoiden suunnitteluun.

-Yksi antoisimmista puolista on mahdollisuus työskennellä monitaitoisten kollegoiden kanssa. Jokaisella on omat erikoisosaamisalamme ja näin voimme myös oppia toisiltamme uusia taitoja, Miia pohtii.

Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, sillä asiat eivät aina järjesty nopeasti. Lisäksi tarvitaan "herkkyyttä" ymmärtää, kuinka viestintä tiimissä tai isommassa yksikössä toimii.

-Kuunteleminen ja keskusteleminen eri ihmisten kanssa antaa näkemystä. Näin pystyy suunnittelemaan viestinnän juuri kyseiseen yksikköön sopivaksi.

Teksti: Heidi Laurila
helmikuu 2010