19.08.2014

Anniina Tauriainen: Tee tutkinnosta näköisesi

Anniina Tauriainen Kun aloitin opinnot yliopistossa, tavoitteenani oli tehdä tutkinto, joka sekä sisältäisi minua kiinnostavia oppiaineita että auttaisi erottumaan työelämässä. Koska halusin tehdä asiat omalla tavallani, päädyin tekemään kaksi maisterin tutkintoa: ensimmäisen englannin kielestä ja toisen yhteisöviestinnästä. Näiden lisäksi opiskelin myös muun muassa markkinointia, henkilöstöjohtamista ja kulttuurienvälistä viestintää.

Yhteisöviestintä on oppiaineena loistava, koska se ei rajoitu vain yhteen aiheeseen tai vain tietyn tyyppisiin organisaatioihin. Voit oikeastaan tehdä opinnoilla juuri sitä, mitä itse haluat. Minulle yhteisöviestintä tarjosi puuttuvan palasen englannin kielen ja kauppatieteiden välille. Tämä yhdistelmä on osoittautunut työelämässä todella hyödylliseksi, ja mikä parasta, tutkinto on myös todella minun näköiseni.

Tällä hetkellä työskentelen Nordic Business Forumissa viestintävastaavana. Hoidan päivittäisiä viestintätehtäviä ja vastaan myös seminaariemme tapahtumaviestinnästä. Suurten tapahtumien viestinnästä vastaaminen on todella haastavaa, ja olen päässyt todenteolla hyödyntämään opintoja työssäni.

Tärkein, mitä olen opinnoista saanut, on ollut tietynlainen viitekehys sekä ajattelutapa, kuinka organisaatioviestintää käytännössä johdetaan ja mikä on viestinnän rooli organisaatiossa. Teorioiden ja peruskäytäntöjen lisäksi yhteisöviestinnän opinnot ovat antaneet minulle konkreettisia työkaluja päivittäisen organisaatioviestinnän johtamiseen. Tämä työkalupakki on antanut todella hyvän perustan viestinnän ammattilaisen uralle.