30.06.2015

Anssi Huisman: Työharjoittelu kasvatti osaamista

Viidettä vuotta yhteisöviestintää opiskeleva Anssi Huisman arvostaa akateemista vapautta ja kertoo työharjoittelun olleen opintojen parasta antia.

"Tähtäimessä konsultin pesti"

Anssi HuismanPäädyin opiskelemaan yhteisöviestintää, koska viestintä ylipäätään kiinnosti minua. Valintaa ohjasi myös se, että kirjoittaminen ja kielelliset jutut ovat aina sujuneet.

Yhteisöviestintä on mielenkiintoinen aihe ja ala, joka näkyy vähän joka paikassa. Viestintäihmisen rooli on haluttu – mehän pääsemme vaikuttamaan ihmisten toimintaan ja ajatuksiin.

Opinnoissa on ollut parasta valinnan vapaus. Olen voinut opiskella omaan tahtiin sekä tehdä monenlaisia asioita opintojen rinnalla.

Yksi parhaista kokemuksista on ollut työharjoittelu helsinkiläisessä viestintätoimisto Infor Consultingissa. Perusymmärryksen alasta saa kursseilla ja luennoilla. Työharjoittelussa koen kuitenkin oppineeni paljon enemmän.

Työskentely eri asiakkaiden parissa toi  monipuolista näkemystä alaan. Käytännössä kirjoitin juttuja sekä avustin toimiston vakituisia konsultteja monipuolisesti erilaisten tutkimusten ja projektien toteuttamisessa. Harjoittelu tarjosi paljon hyviä kontakteja ja yhteistyömme on jatkunut myös harjoitteluni jälkeen.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi viestintäkonsultin työ. Mielenkiintoinen ja vaativa tehtävä sopisi nuorelle ja innokkaalle miehelle, siitä voisi lähteä uraa rakentamaan! Myös oma firma voisi olla vaihtoehto joskus myöhemmin tulevaisuudessa.

***

Anssi Huisman työskentelee nykyisin viestintä- ja markkinointijohtajana. (2015)