02.06.2017

Jokeri - jotain ihan muuta

Kieltenopettaja, viestijä, kääntäjä... mutta mitä jos haluaakin tehdä työkseen jotain ihan muuta?
Lindan ryhmässä tulevaisuuden työtehtäviä ajatellaan laatikon ulkopuolelta – vain mielikuvitus on rajana, kun kieltenosaaja miettii työllistymistään!

Linda Saukko-RautaMentori

Linda Saukko-Rauta

Nykyinen titteli & toimenkuva

Yrittäjä, livekuvittaja ja piirtelijä
Livekuvitan seminaareja ja työpajoja sekä teen strategioista, kasvusuunnitelmista yms. yritysmateriaaleista visualisointeja sekä piirrosvideoita. Asiakkaina yrityksiä, kuntia, kouluja ja hankkeita.

Opinto- & työhistoria

  • englannin opintoja Uumajan yliopistossa (Umeå universitet)
  • ruotsin opintoja Vaasan yliopistossa
  • FM, Jyväskylän yliopisto, 1998-2003, pääaine pohjoismainen filologia, sivuaineet englanti, suomi ja pedagogiset opinnot
  • kieltenopettaja 2003-2010 JAMKissa (ruotsi, englanti, s2)
  • verkkopedagogiikan suunnittelija 2010-2015
  • opiskeluaikoina kesätöitä mm. matkailualalla sekä käännöstöitä

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi?

Vaatimaton ja nöyrä pohjalainen.
Olen yhtä vanha kuin ensimmäinen Star Wars -elokuva.
Lisää infoa löytyy, kun googlaa.

Millaisia ajatuksia valmistumisesta ja työelämään siirtymisestä haluaisit jakaa opiskelijoille? Etenkin ajatellen oman ryhmäsi teemaa.

Minusta ei koskaan pitänyt tulla opettajaa, mutta ajauduin pedagogisiin opintoihin, koska eipä siinä vaiheessa oikein muutakaan vaihtoehtoa ollut. Tai en osannut ajatella itse mitään muutakaan vaihtoehtoa.

Sivuainevalintojani olen joskus pohtinut, mutta toisaalta kielissä on vahva pohja, jota olen pystynyt täydentämään muulla osaamisella. Onneksi myöhemminkin ehti vaihtaa suuntaa eikä mikään opiskelemani kokonaisuus ole hukkaan mennyt. Yleisesti ottaen kannattaa olla kiinnostunut likipitäen kaikesta, pitää yllä monipuolisuutta ja verkostoitua toisten - sekä oman alan että muitten alojen toimijoiden - kanssa.

Vahvat tietokonetaidot olivat ja ovat eduksi minulle edelleenkin, mitä työelämätaitoihin tulee.

Mitä itse odotat ryhmämentoroinnilta?

Olisi kiva päästä herättelemään humanisteja; valamaan uskoa siihen, että kielten ihmisillä on paljon osaamista, joka pitää vain