24.10.2016

Yrittäjyys, markkinointi ja konsultointi

Markkinointia, konsultointia, valmennusta ja yrittäjyyttä. Mitä tapahtui, kun raha ja talous alkoivat kiinnostaa humanistia. Jussin ryhmässä seikkaillaan markkinointiviestinnän, yrittäjyyden ja konsultoinnin maailmassa.
Kieltenopiskelijasta on mihin vain: "Oma osaaminen ja tekemisen meininki ratkaisevat!"

Jussi Junikka

Mentori

Jussi Junikka

Nykyinen titteli & toimenkuva

Markkinointi- ja kasvukonsultti
Autan PK-yrityksiä kasvamaan sekä markkinoimaan tuotteitaan ja palveluitaan tehokkaammin. Teen töitä pitkälti yritysten johdon sekä markkinointi- ja myyntitiimien kanssa. Tuotteita/palveluita, joiden kanssa olen tekemisissä, ovat kasvustrategiat ja -suunnitelmat, markkinointistrategiat ja -suunnitelmat (sekä yritys- että kampanjatasolla) sekä erilaiset markkinointiviestinnän projektit. Lisäksi autan asiakkaitani esimerkiksi tuotteistamaan palveluitaan, mittaamaan ja johtamaan markkinointiaan tai kasvuaan sekä hiomaan viestintänsä sisältöjä. Toimin tiiviissä yhteistyössä yrityksiä rahoittavien tahojen (mm. ELY-keskukset, TEKES, Finnvera sekä joissain tapauksissa yksityiset rahoittajat) asiakasyritykseni kehittämiseksi. Projekteissa on usein mukana myös asiakkaan ja oman yrityksemme lisäksi ulkopuolisia kumppaneita, kuten mainostoimisto, it-kumppani, tilitoimisto tms.

Työssäni tarvitaan monipuolista viestinnällistä osaamista, laajaa mediakentän tuntemusta sekä yritystason taloustieteen peruskäsitteiden ymmärrystä. Kokonaisuuksien hahmottaminen ja syy–seuraussuhteiden ymmärtäminen on välttämätöntä työssä onnistumiseksi.

Opinto- & työhistoria

Opinnot:

 • FM (suomen kieli, kirjallisuus, pedagogiset opinnot, taloustieteet)
 • Yrittäjän ammattitutkinto
 • Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto

Työhistoria:

 • Viestintätoimistoyrittäjänä 7 vuotta
  • PK-yritysten markkinointiviestinnän sisällöntuotanto
  • Markkinointisuunnitelmat
  • Yrittäjäkokemus
  • Kielipäällikköpalvelu alihankintana globaalille IT-alan pörssiyhtiölle (n. 2 v.)
 • Markkinointi- ja kasvukonsulttina 3 vuotta
  • Markkinoinnin ja kasvun strateginen ja toimenpidesuunnittelu
  • Markkinoinnin ja kasvun johtaminen (mittarointi, roolitus, budjetointi jne.)

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi?

Olen sosiaalinen, aktiivinen ja avoin ihminen. Tulen hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Alun perin olen kotoisin Jyväskylästä, mutta asun nykyään Helsingissä. Olen aktiivisesti mukana myös nuorkauppakamaritoiminnassa. Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden aktiivisten aikuisten verkosto, joka kehittää yhteiskuntaa ja kouluttaa jäseniään sekä edistää heidän uraansa ja bisnestään. Monet nuorkauppakamarilaiset ovat tavalla tai toisella mukana liiketoiminnassa. Kerron mieluusti lisää myös kamaritoiminnasta, jos se tuntuu kiinnostavalta.

Harrastan kestävyysurheilua, lukemista ja olen aktiivinen kulttuuriharrastaja (keikat, teatteri).

Millaisia ajatuksia valmistumisesta ja työelämään siirtymisestä haluaisit jakaa opiskelijoille? Etenkin ajatellen oman ryhmäsi teemaa.

Kaupallinen maailma tuntuu osalle kielten opiskelijoista vieraalta. Tämän vuoksi liian moni välttää taloustieteitä tms. muita substanssiaineita. Monesti työnantaja arvostaa kuitenkin enemmän ihmistä, jolla on työkalun (kielet) lisäksi aihepiiri, johon hän osaa työkalua käyttää.

Olen itse perustanut firman yliopistoaikana. Olen toiminut työnantaja, tehnyt alihankintatöitä ja toiminut monenlaisissa rooleissa työurani aikana. Kerron mielelläni niihin liittyvistä asioista suoraan ja rehellisesti. Kaikki ei ole ollut helppoa, mutta en missään tapauksessa valitsisi toisin.

Kaikesta saa kysyä ja lupaan vastata, jos osaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole eikä mitään tarvitse tietää ennakkoon. Jos en osaa vastata, pyrin selvittämään.

Mitä itse odotat ryhmämentoroinnilta?

Toivottavasti pystyn auttamaan.