06.05.2019

Onneksi olkoon uusi opiskelija!

Tervetuloa opiskelemaan kieli- ja viestintätieteiden laitokseen.

Opintojen käynnistyminen

Opintosi käynnistyvät maanantaina 2.9.2019 klo 10.00 humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tervetulotilaisuudella. Kaikki opintojen alun tilaisuudet ja tapahtumat aika- ja paikkatietoineen löydät orientaatio-ohjelmasta:

  • Orientaatio-ohjelma kieli- ja viestintätieteiden laitoksen uusille opiskelijoille (linkki tulossa)

Orientaatio-ohjelmassa mainitut tilaisuudet ja infot ovat osa opintojen suunnittelu -kurssia (kurssin nimi ja koodi vaihtelee oppiaineittain). Kurssiin kuuluu yliopiston, tiedekunnan ja laitoksen järjestämien tilaisuuksien lisäksi oppiainekohtaisia ryhmätapaamisia, henkilökohtaista opinto-ohjausta sekä oman opiskelusuunnitelman (hops) laatiminen. Kurssi on pakollinen kandidaatintutkinnossa. Suoraan maisteriohjelmasta aloittava opiskelija laatii opiskelusuunnitelman ja osallistuu opinto-ohjaukseen, mutta muu orientaatio-ohjelma on vapaaehtoinen, vaikkakin lämpimästi suositeltava. Tarkemmat tiedot kurssin suorittamisesta saat heti opintojen alussa.

Käytännön ohjeita

Yliopiston ohjeet uudelle opiskelijalle

Luethan tarkasti yliopiston ohjeet aloittaville opiskelijoille. Niissä kerrotaan mm. käyttäjätunnusten hakemisesta yliopiston tietojärjestelmiin sekä opiskelijakortin, opintotuen ja asunnon hakemisesta.

Uuden opiskelijan infopaketti

Kieli- ja viestintätieteiden laitoksen uuden opiskelijan infopaketti sisältää valikoitua tietoa opiskelusta ja opintojen suunnittelusta.

Opinto-ohjaus ja opiskelijatuutorit

Yleistä opinto-ohjausta ja -neuvontaa tarjoavat koulutussuunnittelijat. He toimivat myös hops-ohjaajina.

Sinulle nimetään myös omaopettaja, joka tarjoaa ohjausta ryhmässä ja/tai henkilökohtaisesti .

Opintojesi alussa sinua opastavat, neuvovat, tukevat ja auttavat myös opiskelijatuutorit, jotka ovat oppiaineesi vanhempia opiskelijoita. Opiskelijatuutorisi tapaat heti maanantaina 2.9. He saattavat ottaa sinuun yhteyttä jo elokuun aikana tai voit itse ottaa yhteyttä heihin.

Laitoksen ja yliopiston ohjaustahoista voit lukea lisää laitoksen Opintojen ohjaus ja tuki -sivustolta.

Oppiainekohtaista tietoa

Oman oppiaineesi linkin takaa löydät oppiainekohtaista tietoa:

Jos sinun oppiainettasi ei ole listassa, saat kaikki tarvittavat tiedot tältä sivustolta löytyvistä kaikille yhteisistä ohjeista ja orientaatioviikon aikana.