21.03.2018

Viestinnän tuutoreiden tervehdys

Heissan upouudet viestinnän opiskelijat!

Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa yliopistoon! Täällä kirjoittelevat tuutorinne Markus ja Katri.

Eli siis mikä tuutori? Tuutoreina meidän on tarkoitus olla teidän apunanne opiskeluiden alkuvaiheessa – me ollaan mukana teidän kanssa heti, kun opiskelut starttaavat ja etenkin pari ensimmäistä viikkoa tutustutamme teitä yliopistoon ja autamme saamaan opiskelut alkuun. Luvassa on siis monenlaisia infoja, yliopiston tiloihin tutustumista, ensimmäisten kurssien alkamista ja paljon muuta. Lisäksi me halutaan tietysti saada teidät tutustumaan toisiinne eli ohjelmaa riittää myös opiskeluiden ulkopuolelta – tiedossa on illanviettoja ja muuta mukavaa, joten mainioihin opiskelutovereihin pääse helposti tutustumaan. Parin ensimmäisen viikon illat kannattaakin pitää vapaana tätä silmällä pitäen!

Joillekin teistä tämä on ensimmäinen kosketus yliopistomaailmaan, mutta olit sitten uusi tai vanha tekijä, niin yliopisto tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia paitsi opiskeluun, myös sosiaalisten suhteiden luomiseen tai vaikkapa harrastusten aloittamiseen. Siispä tervetuloa mukaan, tulevista opiskeluvuosista tulee varmasti mieleenpainuvia!

Tärkeä päivämäärä muistaa on 29.8., jolloin näemme ensimmäistä kertaa yhdessä. Kokoonnumme siis tuolloin tiistaina klo 10 Lounaispuiston edessä yliopiston kirjastoa vastapäätä, josta pääsemme suuntaamaan yhdessä tiedekunnan tervetulotilaisuuteen. Muusta ensimmäisten päivien ohjelmasta saatte tiedot meiltä ensimmäisen tapaamisen yhteydessä – tärkeää on tässä vaiheessa laittaa ylös edellä mainittu päivämäärä.

Olemme luoneet teille myös oman Facebook-ryhmän: Viestijäfuksit 2017 (https://www.facebook.com/groups/257070921438743/?fref=ts), jossa on mahdollista fiilistellä opiskeluiden alkua jo etukäteen ja kenties vaikka tutustua uusiin opiskelijakavereihin. Kyseiseen ryhmään päivittelemme myös uusia tietoja syksyn lähestyessä. Kaikki info laitetaan kuitenkin teille myös sähköpostiin, joten facebookittomanakaan et jää ilman tietoa.

Lopuksi vielä tärkeitä asioita, mitkä jokaisen kannattaa ottaa huomioon ennen kuin opiskelut alkavat:

  • Maksa JYY:n jäsenmaksu viimeistään 31.7.
  • Hae Kelasta opinto- sekä asumistuki.
  • Tilaa opiskelijakortti. (https://www.frank.fi/)
  • Mikäli sinulla ei ole vielä asuntoa Jyväskylästä, kannattaa sen etsiminen aloittaa jo hyvissä ajoin ennen syksyä!
  • Aktivoi yliopiston tietoverkon käyttäjätunnukset. (ks. ohjeet: https://www.jyu.fi/itp/ohjeet/tutoriaalit/uudelle)

Nauttikaa kesästä ja nähdään 29.8.! Sitä ennen meiltä voi kysellä kaikkea opiskeluihin, yliopistoon ja vaikkapa Jyväskylään liittyvää niin Facebookissa, sähköpostilla kuin alla löytyvistä numeroistakin.

Tapaamisiin!

Markus Haapoja, markus.m.haapoja@student.jyu.fi, puh. 040-5577182
Katri Kortelainen, katri.j.kortelainen@student.jyu.fi, puh. 040-7405561

Tärkeitä linkkejä:

Kieli- ja viestintätieteiden laitoksen uusien opiskelijoiden verkkosivusto:
https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/kivi/opiskelu/uusille-opiskelijoille
 
Viestinnän opiskelijoiden oman ainejärjestön, Parku ry:n, kotisivut:
http://www.parku.fi

Jyväskylän yliopiston ohjeet opintojaan aloittaville:
https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/uudelle-opiskelijalle/ohjeet-opintojaan-aloittaville

Asiaa opintotuesta:
https://opiskelu.jyu.fi/fi/opintotuki