10.07.2017

Journalistiikan tuutoreiden tervehdys

Tervetuloa Jyväskylän yliopistoon journalistiikan opintoihin! Me tuutorit autamme teitä aloittamaan opinnot ja opiskelijaelämän, kenties jopa täysin tuntemattomalla paikkakunnalla. Meiltä löytyy käteviä vinkkejä ja käytännön apuja, olit sitten ensimmäistä korkeakouluvuottasi tai jo kokenut opiskelijakonkari. Kysyä voi kaikesta maan ja taivaan välillä, aina asumisesta opiskeluun ja parhaisiin vapaa-ajanviettopaikkoihin.

Meihin saat yhteyden joko puhelimitse, sähköpostitse tai somen kautta. Vaikka seikkailemme Lööpin Snapchat-tilillä (@looppiry) 21.8. - 4.9., saa meidät sitä kautta kiinni aiemminkin. Olemme teidän apunanne opiskelupaikan saamisestanne lähtien, joten kyselkää rohkeasti mieltä askarruttavista asioista.

Jari, 040 411 8984, jari.p.valtee@student.jyu.fi - Snapchat: jarzer, Instagram: jarzerii
Johanna, 050 409 4864, johanna.e.malinen@student.jyu.fi, Snapchat: johannammmm, Instagram: johannammm

Meidän tuutoreiden ja kieli- ja viestintätieteiden laitoksen henkilökunnan lisäksi apua ja paljon vinkkejä saatte myös tulevalta ainejärjestöltänne Lööpiltä. Loistavahenkinen Lööppi on journalistiikan opiskelijoiden edunvalvoja, järjestää tapahtumia ja on tukenne ja turvanne opiskelujenne alusta loppuun saakka. Lööppiä kannattaa luonnollisesti seurata jokaisessa sosiaalisen median kanavassa. Ainejärjestömme löytää nimillä Lööppi ry (Facebook), looppi_ry (Instagram, Twitter) ja looppiry (Snapchat). Lööpillä on myös nettisivut osoitteessa looppi.org. Erityisesti Snapchatissa on viikoittain vaihtuva snäppääjä, joten pääsette jo kesän aikana katsomaan, mitä lööppiperhe kesällä puuhaa.

Mitä kannattaa kuitenkin ensimmäisenä tehdä?

1. Ilmoittaudu yliopistoon läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Muista tulostaa kuitti.
2. Tilaa opiskelijakortti. Tätä ei kannata jäädä liiaksi pohtimaan, sillä kortin saapumisessa saattaa vierähtää tovi!
3. Hae opintotukea. Kelalla on nettisivuillaan valtava ohjepaketti näistä.
4. Aloita asunnon metsästäminen.
5. Liity Facebookissa fuksiryhmään: https://www.facebook.com/groups/loopinfuksit2017/ Facebook-ryhmässä pääset verkostoitumaan etukäteen tuleviin opiskelukavereihisi ja meihin. Ryhmässä myös pääset todella tiedon äärelle - Teemme teitä varten tietopaketteja kaikesta mahdollisesta. Lisäksi ryhmään liittymällä varmistat sen, että tiedät, missä sinun pitää milloinkin olla. Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, saat toki infot vaikka sähköpostiisi. Suosittelemme kuitenkin FB-tilin luomista sen kätevyyden ja verkostoitumismahdollisuuden vuoksi.

Tapaamme ensimmäisen kerran tiistaina 29.8. kello 10 Kulttuuriravintola Ylä-Ruthilla (Seminaarinkatu 19). Jatkamme siitä sitten yhdessä humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tervetulotilaisuuteen. Kannattaa olla ajoissa!

Tervetuloa vielä kerran! Tsemppiä teille syksyyn valmistautumiseen! Muistakaa, että olemme juuri teitä varten ja autamme mielellämme kaikessa jo nyt. Nähdään pian!

Terkuin,
Jari & Johanna, tuutorit