21.06.2018

Journalistiikan tuutoreiden tervehdys

Tervetuloa Jyväskylän yliopistoon journalistiikan opintoihin!

Meidän tuutorien tehtävä on auttaa teidät opintojen sekä opiskelijaelämän alkuun. Lisäksi tutustutamme teidät toisiinne, Jyväskylään sekä ainejärjestöömme Lööppiin.  Odotamme kovasti, että pääsemme aloittamaan lukuvuoden teidän kanssanne!

Henri

Hei! Olen Henri, kolmannen vuoden journalistiikan opiskelija ja syksyllä myös tuutorisi. Lähtöjäni olen Mikkelin kupeesta Ristiinasta. Mikkelissä vietän myös kesäni työskennellen aluelehti Länsi-Savon toimituksessa. Opintojen lisäksi minulta voi kysellä myös ainejärjestötoiminnasta, jossa olen kiinteästi mukana Lööpin varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan ominaisuudessa. Tarpeen tullen ja milloin vaan minut tavoittaa parhaiten Instagramin ja Whatsappin kautta. Mikäli joku opintojen aloittamisessa, Jyväskylässä tai muuten vaan mietityttää, tule rohkeasti nykäisemään virtuaalisesta hihasta.

Henri, 050 405 3975, henri.o.hakkinen (at) student.jyu.fi, Snapchat: henrihakkinen, Instagram: hakkinen__

Tuuli

 

Moikka! Mie oon Tuuli, toinen tuutoreistanne. Mie tuun Kontiolahelta (Joensuun pohjospuolelta) ja oon 20-vuotias. Alotan syksyllä intoa puhkuen toisen opiskeluvuoden, joten omat fuksivuoden tuntemukset ovat vielä tuoreina mielessä. En malta odottaa, että pääsen näyttämään miun lempipaikat Jyväskylässä ja tekemään teille opiskelijaelämää tutuksi! Minnuu saa seurata ja stalkata ja pommittaa viesteillä alla näkyvissä kanavissa.

Tuuli, 040 418 4913, tuuli.m.rantasalo (at) student.jyu.fi, Snapchat: tuuli_maria, Instagram: rantasalotuuli

Meidän tuutoreiden ja kieli- ja viestintätieteiden laitoksen henkilökunnan lisäksi apua ja paljon vinkkejä saatte myös tulevalta ainejärjestöltänne Lööpiltä. Lööppi on journalistiikan opiskelijoiden edunvalvoja, joka järjestää tapahtumia ja on tukenne ja turvanne opiskelujenne alusta loppuun saakka. Ainejärjestömme on pieni ja tiivis, ja se on meille kaikille suuri etu! Lööppiä kannattaa luonnollisesti seurata jokaisessa sosiaalisen median kanavassa. Ainejärjestömme löytää nimillä Lööppi ry (Facebook), looppi_ry (Instagram, Twitter) ja looppiry (Snapchat). Lööpillä on myös nettisivut osoitteessa looppi.org. Näin kesäaikaan Instagram-tiliämme päivitetään luultavasti eniten.

Valtaamme Lööpin Instagram-tilin 27.8. - 2.9., ja silloin meille voi heitellä kysymyksiä ja kertoilla omia ajatuksia koulun alkuun liittyen. Meiltä saa toki kysellä muissa kanavissa kaikenlaista jo aikaisemminkin - asumisesta, opinnoista, vapaa-ajanviettopaikoista... mitä ikinä mieleen tuleekaan!

Mitä kannattaa kuitenkin ensimmäisenä tehdä?

1. Ilmoittaudu yliopistoon läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Muista tulostaa kuitti.
2. Tilaa opiskelijakortti. Tätä ei kannata jäädä liiaksi pohtimaan, sillä kortin saapumisessa saattaa vierähtää tovi!
3. Hae opintotukea. Kelalla on nettisivuillaan valtava ohjepaketti näistä.
4. Aloita asunnon metsästäminen.
5. Liity Facebookissa fuksiryhmään: https://www.facebook.com/groups/2091878694393887/. Facebook-ryhmässä pääset tutustumaan etukäteen tuleviin opiskelukavereihisi ja meihin. Ennen koulun alkua teemme sinne päivityksiä, josta saa näppärästi tietoa esimerkiksi Jyväskylästä. Lisäksi ryhmään liittymällä varmistat sen, että tiedät, missä sinun pitää milloinkin olla. Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, saat toki infot vaikka sähköpostiisi. Suosittelemme kuitenkin FB-tilin luomista sen kätevyyden ja verkostoitumismahdollisuuden vuoksi.

Tapaamme kasvokkain ensimmäisen kerran maanantaina 3.9.2018 kello 10 Kulttuuriravintola Ylä-Ruthilla (Seminaarinkatu 19). Jatkamme siitä sitten yhdessä humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tervetulotilaisuuteen. Kannattaa olla ajoissa!

Tervetuloa vielä kerran! Ja tietenkin onnittelut koulupaikasta! Kannattaa muistaa, että olemme juuri teitä varten ja autamme mielellämme kaikessa. Nähdään pian!

Terkuin,
Henri ja Tuuli, tuutorit