15.12.2016

Seminar "Pronunciation, oral skills and learning" 17th April 2015

Suomen soveltavan kielitieteen yhdistyksen (AFinLA ry:n) alaisuuteen vuonna 2014 perustettu teemaverkosto Puhe ja puheentutkimus järjestää yhteistyössä Jyväskylän yliopiston FOKUS (Fokus på uttalsinlärningen med svenska som mål- och källspråk) tutkimusprojektin kanssa kansallisen seminaarin aiheesta ”Ääntäminen, suullinen kielitaito ja oppiminen”.

17th April 2015, room "Lea Pulkkinen's room" B433.1 (4th floor, Agora-building University of Jyväskylä) (note! there has been a change of rooms)

Map of the city of Jyväskylä (showing the location of Agora)

Preliminary program

10.15-10.20 Opening

10.20-11.15 Invited talk by Elisabeth Zetterholm (Stockholm University, Sweden)Research in learning pronunciation” (45 min +  10 min for questions)

11.15-12.15 Panel discussion about methods (research methods and data collection methods) and current themes in research (participants Hannele Dufva, Pavel SkrelinNina Volskaya, chair: Pekka Lintunen)

12.15-13.15 Lunch at Wilhelmiina meeting room (at your own cost)

13.15-14.30 Presentations (25 minutes each including questions and comments, chair: Tommi Nieminen)

Mikko Kuronen, Hannele Dufva, Maria Kautonen, Elina Tergujeff & Riikka Ullakonoja: FOKUS ääntämisen oppimiseen - kohde- ja lähtökielinä ruotsi, suomi, englanti ja venäjä
Heini Kallio: DigiTala: Digital environments and computerized tools in testing spoken language skills - possibilities and challenges
Elina Tergujeff: English pronunciation teaching in Finland: A mixed methods approach

14.30-15.00 Coffee and cake (complimentary to the registered participants sponsored by AFinLA ry)

15.00-17.15 Workshop "Phonetic interference" (Nina Volskaya)

The language of the invited talk, panel discussion and workshop is English, presentations can also be given in Finnish.

There is no participation fee. However, you need to register (for coffee) and pay your own travel (and accommodation) costs.

Thank you to all the participants!

For more information, contact the organizers at fokus-projekt(at)jyu.fi