17.08.2009

Monikielisyyden tutkijoiden kansallinen tapaaminen 2008

Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen monikielisyyden tutkimushanke kutsuu Suomessa toimivia monikielisyyden tutkijoita toiseen kansalliseen verkostotapaamiseen. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen alan suomalaiset tutkijat ja tarjota heille mahdollisuus oman tutkimuksensa esittelyyn, keskusteluun, verkostoitumiseen ja kansallisen yhteistyön kehittämiseen. Tapahtuman erityisteemana on tällä kertaa maahanmuuttajiin liittyvät monikielisyyden kysymykset, mutta myös monikielisyyttä muista näkökulmista tarkastelevat tutkijat ovat tervetulleita.

Tilaisuuden järjestävä Monikielinen Suomi -tutkimushanke on yksi Suomen Akatemian vuosina 2007-2010 rahoittamista Finland Distinguished Professor -hankkeista. Sen professorina toimii Jan Blommaert. Hanke koostuu useasta tutkimusprojektista, jotka tarkastelevat suomalaista monikielisyyttä eri kielten ja yhteiskunnan osa-alueiden näkökulmista.

Verkostotapaaminen järjestetään Jyväskylän yliopistossa to 23.10.2008 klo 12.00-19.00. Päivän aikana tutkijoilla on mahdollisuus esitellä hankkeitaan tutkimustorin muotoon järjestettävissä esittelypisteissä esimerkiksi postereina, PowerPoint-esityksinä tai keskustellen ja materiaaleja jakaen. Ohjelmassa on myös kaksi yleisluentoa. Kutsuttuina puhujina ovat tällä kertaa FiDiPro-hankkeen vieraileva professori Tope Omoniyi (Roehampton University, Lontoo) ja FT, erikoistutkija Sari Pöyhönen (Soveltavan kielentutkimuksen keskus, Jyväskylän yliopisto). (Ks. päivän ohjelma).

Tapahtumaan ilmoittautuminen on päättynyt. Lisätietoja järjestäjiltä osoitteesta multilingualism(a)jyu.fi.