25.04.2018

Median ja viestinnän tutkimuksen päivät  2018

27.-28.4. Jyväskylän yliopiston Agorassa, teemana ”Media ja toivo”

MEVI2018-päivien teemana on ”Media ja toivo”. Yhteiskunnallisten, teknologisten ja taloudellisten mullistusten keskellä media ja erilaiset viestintäteot ovat ratkaisevassa roolissa. Millaisia kertomuksia menneestä tuotamme ja kierrätämme? Millaisten viestien kautta hahmotamme sitä, mikä tapahtuu nyt? Kenelle puhumme, keitä haluamme kuunnella? Ja ennen kaikkea, millaisia tulevaisuuksia pystymme yhdessä kuvittelemaan? 

Uhkien ja ristiriitojen viestit leviävät tehokkaasti, ja erilaisia median muotoja kritisoidaankin helposti epätoivon ruokkimisesta. Kuitenkin samat viestinnän mekanismit mahdollistavat myös eteenpäin katsovia ja liikkeelle panevia voimia. MEVI2018 kutsuu pohtimaan yhdessä, miten erilaiset viestijät – ja myös viestinnän tutkijat – voivat osallistua toivon tuottamiseen. 

Pääpuhujiksi saapuvat professori, mediajohtamisen tutkija Lucy Küng Oxfordin yliopiston Reuters-instituutista sekä Södertörnin yliopiston apulaisprofessori Anne Kaun, joka on tutkinut muun muassa mediateknologioita kansalaisaktivismin välineenä.