29.07.2015

Ulla Tréville

Julkaistu 02/2008

  • Nimi: Ulla Tréville
  • Opiskeluaika/valmistunut: 1995-2001
  • Pääaine: Romaaninen filologia (ranskan kieli)
  • Sivuaineet: italia ja espanja

Valmistumiseni jälkeen asetuin asumaan Tukholmaan ja ryhdyttyäni työnhakuun huomasin kuinka korkealle suomalaista yliopistotutkintoa Ruotsissa arvostetaan. Ruotsin tutkintoihin verrattuna on suomalainen tutkinto pidempi ja vaativampi. Se oli minulle suuri yllätys. Töitä löytyikin todella helposti ja aloitin Tukholman avoimessa yliopistossa sekä Italian kulttuuri-instituutissa italian kielen opettajana.

Olin myös aina ollut kiinnostunut kääntämisestä ja muutaman vuoden jälkeen halusin kokeilla miltä kääntäjän ammatti tuntuisi. Hylkäsin opetusalan joksikin aikaa ja istuin Tukholman World Trade Centerissä kääntäen tekstejä työkielinäni espanja, ruotsi ja suomi.En osannut lopulta valita kääntäjän ja opettajan ammatin välillä sillä molemmat tuntuivat yhtä antoisilta - Niinpä päätin valita molemmat!  Tällä hetkellä minulla on oma yritys ja teen käännöstöitä opetustyön ohella. Opetan Tukholmalaisessa peruskoulussa ranskaa, espanjaa, englantia sekä valinnaista kielilinjaa.

Olen ollut hyvin tyytyväinen valitsemiini opintoihin ja saamaani koulutukseen – se on saanut paljon arvostusta Ruotsissa ja olen saanut tehdä juuri sitä työtä josta haaveilin opintojani aloittaessa.