25.11.2016

Toimeksiannot, opinnäytetyöt ja harjoittelut

Toimeksiannot

Toimeksiannot voivat olla yhdelle tai muutamalle opiskelijalle tarkoitettuja työtehtäviä. Ne voidaan myös suunnata jollekin kurssille, jolloin niitä on tekemässä useampi opiskelija. Oli kyseessä kumpi tahansa toimeksianto, ota yhteyttä kieli- ja viestintätieteiden laitokseen: välitämme viestisi eteenpäin joko suoraan opiskelijoille tai sitten opetus- ja tutkimushenkilökunnalle, jotka pyrkivät sisällyttämään toimeksiannon sopivalle kurssille.

Toimeksiantoina voi olla monia erilaisia kielellistä ja viestinnällistä asiantuntijuutta vaativia työtehtäviä: käännöstöitä, tulkkausta, kielenhuoltoa, sisällöntuotantoa eri kielillä (esim. verkkosivuille), uutisten kirjoittamista, pienimuotoisen kielikoulutuksen tai kielisuihkuttelun suunnittelua ja toteuttamista, monikielisten esitelmien tekoa erilaisiin tapahtumiin (esim. seminaareja varten), pieniä tutkimusprojekteja, kansainvälisten suhteiden hoitamista. Jos mielessä on joitain muita työtehtäviä, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

Opinnäytetyöt


Yksi hedelmällinen tapa tehdä yhteistyötä laitoksemme opiskelijoiden kanssa on sopia heidän kanssaan sellaisesta opinnäytetyöstä, jolle juuri sinun organisaatiollasi on tarvetta. Opinnäytetyön teetättäminen on erittäin hyvä tapa saada uusinta tietoa organisaatioosi sekä tutustua potentiaalisiin tuleviin työntekijöihin.

Opinnäytetyön aiheita voi olla monenlaisia: kielenkäyttö mediassa, kielikoulutuksen mahdollisuudet (esim. kielikylpy tai kielisuihkuttelu), kauno- ja tietokirjallisuus sekä oppikirjat, käännökset, oikoluku, markkinointiviestintä, kansainväliset suhteet, matkailu (esim. mielikuvat matkailukohteesta), työelämän viestintä, kieli ja valta jne. Ehdota omaa aihettasi!

 

Harjoittelut


Jos organisaatiollasi on tarvetta kielten ja viestinnän asiantuntijalle jotakin tiettyä, hivenen laajempaa työtehtävää varten, työharjoittelu saattaa olla sopiva vaihtoehto. Harjoittelu kestää yleensä kolme täyttä kuukautta, mutta voi olla pidempikin. Yhden harjoittelukuukauden kustantaa kieli- ja viestintätieteiden laitos ja loput työnantaja. Harjoittelu on suunnattu maisterivaiheen opiskelijoille, joilla on jo paljon kielellisiä ja viestinnällisiä valmiuksia sekä usein kieli- ja viestintäaineiden ulkopuolelta – kuten yhteiskunta- tai kauppatieteistä – hankittuja tietoja ja taitoja.

Harjoittelu voi pitää sisällään mm. käännöstöitä, tulkkausta, kielenhuoltoa, erilaisia viestinnällisiä työtehtäviä (kuten tiedotteiden tai uutisten kirjoittamista tai markkinointia), sisällöntuotantoa eri kielillä, kielikoulutusta tai sen suunnittelua, henkilöstöhallinnointia (esim. eri kielillä), selvitysten tekoa, raportointia.

Jos olet kiinnostunut ottamaan kieliasiantuntijan työharjoitteluun, ota yhteyttä kielten laitokseen, niin autamme sinua etsimään sopivan tekijän työllesi.