19.12.2016

Tenttitulokseni on myöhässä, mitä teen?

(Kiitokset Oskarille tämän kohdan tekstistä.)

1. Kun tuloksia ei ole kuulunut n. kolmen viikon tai kesällä kuukauden sisällä tenttipäivästä, lähetä sähköpostia ylioppilaskunnan koposihteerille (koposihteeri@jyy.fi). Viesti voi kuulua vaikka näin:
    Hei,
    Olin tenttimässä xx oppiaineen kohtaa xx (koodi xx) tiedekunnan yleisessä tenttipäivässä / luentotentissä xx.xx.xxxx. Tentaattori oli N. N., eivätkä tulokset ole vieläkään tulleet.
    Oma Nimi
    omanimi@jyu.fi
    Koposihteeri lähettää tentaattorille muistutuksen.
  2. Kun aikaa on kulunut kolme viikkoa lisää, on viimeistään ajankohtaista ottaa uudestaan yhteyttä koposihteeriin samanlaisella viestillä ja/tai lähettää tentaattorille ystävällinen sähköposti, joka voi kuulua vaikka näin:

Hei,
    Olin tenttimässä kirjallisuuden oppiaineen kohtaa xx (koodi xx) tiedekunnan yleisessä tenttipäivässä / luentotentissä xx.xx.xxxx. Tulokset eivät ole vieläkään tulleet, vaikka aikaa on kulunut jo x viikkoa. Tutkintosäännön mukainen tarkastusaika on kaksi viikkoa, joten toivoisin saavani tulokset mahdollisimman pian.
    Oma Nimi
    omanimi@jyu.fi
  3. Myös oma ainejärjestösi on syytä pitää oppiaineen myöhästelytilanteen tasalla, joten lähetä ylläkuvatut valitusviestit kopiona (cc-rivi) tahi piilokopiona (bcc-rivi) myös oman ainejärjestön kopo-vastaavalle. Yhteystiedot löytyvät oman ainejärjestön sivuilta. Kopovastaavalta ja ainejärjestöltä pitäisi löytyä apu myös muihin opiskeluun liittyviin ongelmiin. Jos et halua valittaa opettajalle, valita ainjärjestölle ja ainejärjestö valittaa puolestasi.
  4. Muistakaa myös muut tutkintotosäännön takaamat opiskelijoiden oikeudet:
    • Opiskelijalla on oikeus saada tietää kurssin korvaavuudet, tavoitteet, työmäärä ja suoritustavat ennen kurssin alkua.
    • Jos tentaattori ei ehdi tarkastaa tenttiä ja julkistaa tuloksia vaaditussa ajassa, viivästyksestä on tiedotettava opiskelijoille.
    • Suorituksen tulee näkyä opintorekisterissä viimeistään viikon kuluttua tulosten saamisesta.
    • Opettajan on pyynnöstä perusteltava arvosana opiskelijalle.
    Koko tutkintosääntö: https://www.jyu.fi/opiskelu/tutkintosaanto