03.04.2017

Pro gradun tarkastaminen ja julkaisu

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen maisterintutkielmat julkaistaan Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistossa (JYX).

Gradu tarkastukseen

Ohjaajasi kertoo sinulle, milloin gradusi on valmis tarkastukseen. Huolehdi tällöin, että ohjaajasi saa käyttöönsä viimeisimmän version tutkielmastasi. Tutkielman tulee olla muotoiltu ja siihen tulee sisällyttää tiivistelmäsivu.

Tutkielman palautus Urkund-osoitteeseen

Jyväskylän yliopistossa on käytössä Urkund -plagiaatintunnistusjärjestelmä. Myös maisterintutkielmat tarkastetaan plagiaatintunnistusjärjestelmässä. Tarkastukseen valmis tutkielma palautetaan ohjaajasi antamaan analyysiosoitteeseen.

Lausunto tutkielmasta

Tarkastajat tekevät kuukauden sisällä lausunnon gradustasi  ja toimittavat sen sinulle sähköpostilla. Mikäli et aio valittaa lausunnosta, ilmoita asiasta ohjaajallesi mahdollisimman nopeasti. Opiskelijan ilmoituksen jälkeen tai 14 vuorokauden valitusajan umpeuduttua ohjaajat toimittavat lausunnon laitoksen johtajalle hyväksyttäväksi.

Gradu JYXiin eli Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistoon

mediateekkiGradusuoritusta ei kirjata opintorekisteriin ennen kuin gradu on tallennettu Jyväskylän yliopiston digitaaliseen julkaisuarkistoon (JYX) ja laitoksen johtajan hvyäksymä lausunto gradusta on valmis.  Ohjeet löydät seuraavasta osoitteesta: http://kirjasto.jyu.fi/julkaisut/opinnaytteet-verkkojulkaisu

JYXissä on mahdollisuus julkaista opinnäytetyö myös siten, että ainoastaan abstraktitiedot ovat julkisessa arkistossa ja itse gradu yksityisessä arkistossa. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ole suositeltavaa käyttää, kuin aivan erityistapauksissa (esimerkiksi gradun taiteellisena osana olevat kustannuspäätöstä odottavat käsikirjoitukset). Julkisissa oppilaitoksissa tehdyt opinnäytetyöt ovat julkisuuslain nojalla viranomaisasiakirjoja eli julkisia asiakirjoja. Lisäksi on syytä huomata, että työn arvosana ei tule näkyviin JYXiin. Toisin sanoen työn salaamiselle ei yleensä ole mitään järkevää perustetta. Opinnäytetöitä kysellään luettavaksi melko paljon ja salaaminen aiheuttaa ainoastaan turhia kyselyjä sekä laitokselle että työn tekijälle. Lisäksi on syytä huomata, että myös yksityiseen arkistoon tallennetut gradut ovat luettavissa vapaakappalelain nojalla. Lukumahdollisuus on järjestetty yliopiston kirjastossa sijaitsevaan erilliseen huoneeseen.

Kansitus

Pro gradu -työn kansitus ei ole pakollista eikä Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos osallistu gradun kansituskustannuksiin. Laitoksen kappaleeksi riittää tarkastajalle toimitettava sähköinen versio.

Opiskelija voi luonnollisesti kansittaa itselleen omia kappaleitaan gradusta esimerkiksi Jyväskylän yliopistopainossa:

Jyväskylän yliopistopaino
Cygnaeuksenkatu 3
PL 35, 40014 Jyväskylän yliopisto
p.040 805 3654 ja 040 508 4656
paino@jyu.fi
www.jyu.fi/yopaino

Myös muut alueen painotalot kansittavat opinnäytetöitä.