10.04.2019

Musiikkikasvatus

Musiikkikasvatus

kirja_koululauluja206.png

Onko musiikki sinun juttusi? Haluatko työllistyä musiikinopettajaksi? Kiinnostaako musiikin opettaminen tai alan kansainvälinen huippututkimus?

Musiikkikasvatuksen opinnot antavat kelpoisuuden toimia musiikin aineenopettajana. Saat laaja-alaiset valmiudet työskennellä musiikkikasvattajana niin peruskoulussa, lukiossa, kuin vapaan sivistystyön puolella. Tutkintoon on mahdollista sisällyttää myös luokanopettajakelpoisuus tai toisen opetettavan aineen kelpoisuus. Lisäksi tutkinto antaa valmiudet jatkaa tutkimustyöhön.

Musiikkikasvattaja on niin opettaja, muusikko kuin tieteenalansa asiantuntija. Koulutuksessa integroituvatkin niin luova musiikillinen tuottaminen, tieto musiikista kulttuurisena ja psykologisena ilmiönä, pedagoginen asiantuntemus, kuin oppimisteknologian hyödyntäminenkin.

Jyväskylän musiikkikasvatusta luonnehtii se, että toimimme suomalaisen opettajankoulutuksen syntysijoilla, monialaisessa tiedeyliopistossa, jonka musiikintutkimus on kansainvälistä huipputasoa. Olemme eloisa musiikki- ja opiskelijayhteisö, jossa musiikki on tunteita, vuorovaikutusta ja oppimisen iloa.

kvartetti5.jpgJousikvartetti Academus (Kuva: Kimmo Tiainen)