20.04.2017

Symposiumin ohjelma

Symposiumohjelman voit ladata täältä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ohjeita esittäjille ja teemasessioiden vetäjille:

Kaikki salit on varustettu pöytätietokoneella, dataprojektorilla ja äänentoistolla. Esitelmän voi pitää myös omalta kannettavalta (esim. läppäri, tabletti tms.), mutta tällöin on hyvä varautua tuomaan mukanaan oma adapteri, jotta kytkentä dataprojektoriin varmasti onnistuu. Esitelmätiedoston voi myös ladata salin koneelle. Tässä tapauksessa esitelmätiedosto on siirrettävä paikalleen hyvissä ajoin ennen esitelmän alkua. Sessioiden saliavustajat auttavat mielellään kaikissa teknisissä asioissa.

Riippumatta käytettävästä teknologiasta, esiintyjien on huolehdittava siitä, että esitelmä pääsee alkamaan ajallaan. Kaikkien session puhujien on syytä saapua saliin paikalle 15 minuuttia ennen session alkua, esittäytyä session puheenjohtajalle ja varmistaa, että esitelmäformaatti toimii toivotulla tavalla.

Suullisen esitelmän kesto on 20 minuuttia, jonka lisäksi on varattu n. 7 minuuttia keskustelulle ja kysymyksille. Teemasessiot koostuvat 3–6 esityksestä, joille on yhteensä varattu aikaa kaksi tuntia. Teemasession kokoonkutsuja(t) päättävät puhujajärjestyksen, puheenvuorojen keston ja session kokonaisrakenteen. 

Mahdollisista viime hetken peruutuksista tai myöhästymisistä huolimatta sessioiden on syytä pysyä suunnitellussa aikataulussa. Mikäli session puhujista joku joutuu peruuttamaan esiintymisensä tai ei ilmaannu paikalle, muiden puhujien ei ole suotavaa venyttää omaa esitelmäänsä aiottua pidemmäksi tai aloittaa seuraavaa esitelmää etuajassa. Sessioiden puheenjohtajia on ohjeistettu keskeyttämään esitelmä, joka kestää kauemmin kuin 20 minuuttia. Aikataulussa pysyminen varmistaa koko symposiumin sujuvan etenemisen, kuulijoiden mahdollisuuden kulkea sessiosta toiseen, ja kaikkien esiintyjien tasa-arvoisen kohtelun.