23.04.2018

Blogi

Terveyden eriarvoisuus hyvin vanhoilla – onko se huomioitu palveluissa?

Linda Enroth, 23.4.2018

Hyvin vanhojen ihmisten määrän kasvu sekä heidän suhteellisen väestöosuutensa kasvu on ollut ennenäkemättömän nopeaa. Kuluneen 40 vuoden aikana, 80-vuotiaiden määrä on tuplaantunut (nyt 300 000), 90-vuotiaiden määrä on lähes nelinkertaistunut (50 000) ja satavuotiaiden määrä on yli viisinkertaistunut (854). Terveydenhuoltopolitiikan tavoitteet terveyden maksimoinnista tai ainakin elinajanodotteen kasvamisesta ovat siis toteutuneet. Jatka lukemista.

Työelämän uudet opit – pelastavatko ne vanhustyön?

Antero Olakivi, 20.3.2018

Vanhustenhoitotyön henkilökuntamitoitus on Suomessa Pohjoismaiden matalin. Puolet Suomen hoivatyöntekijöistä katsoo, että heillä on työssään liian paljon tekemistä. Peräti kolme neljästä työntekijästä on huolissaan siitä, että työntekijöiden vähäisyys aiheuttaa riskejä asiakkaille. Jatka lukemista.

Seniorit somessa -ohjelma – Näkökulmia ikäihmisten teknologiasuhteeseen

Riitta Hänninen, 12.2.2018

Ylen tammikuussa julkaisema sarja Seniorit somessa lähestyy ikäihmisiin ja tietotekniikkaan liittyviä ennakkokäsityksiä uudella tavalla. Esimerkin nettipankin opetteleminen on toki tärkeää, mutta onko se lopulta kovin mielenkiintoista? Jatka lukemista.

Tervetuloa!

Teppo Kröger, 10.1.2018

Tervetuloa Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön (CoE AgeCare) kotisivuille. Meidän uusi huippuyksikkömme – yhdessä 11 muun huippuyksikön kanssa, joiden teemat vaihtelevat satelliittiteknologiasta antiikin imperiumien tutkimukseen – edustaa Suomen Akatemian merkittävää tutkimuspanostusta vuosille 2018–2025. Jatka lukemista.