17.12.2015

Isotalus & Aarnio - Presidentti 2000

Nimeke: Presidentti 2000: Mistä vaalit on tehty?

Toimittanut: Pekka Isotalus & Eeva Aarnio

ISBN: 951-39-0786-4

Julkaisija: University of Jyväskylä

Julkaistu: 2000

JYX

 


Mitä oikein tapahtui, kun Tarja Halonen niukasti valittiin ja Esko Aho jäi niukasti valitsematta tasavallan presidentiksi helmikuussa 2000? Mitä tässä prosessissa tapahtui presidentti-instituutiolle?

Presidentti 2000 -kirjassa tunnetut viestinnän ja politiikan tutkijat pureutuvat presidentinvaalien tapahtumiin. Suurennuslasin alla ovat niin vaalien ilmiöt, presidentin valtaoikeuksien muutos, sukupuolikysymys kuin media poliittisena toimijana. Vaalikampanjaa tutkitaan kampanjaorganisaation, puheiden ja televisioesiintymisen näkökulmasta. Huomiota kiinnitetään keskustelua herättäneisiin kannatusmittauksiin ja vaalimainoksiin. Kirjassa myös kysytään, tarvitaanko Suomessa enää presidenttiä.

Kirjoittajat ovat eturivin viestinnän ja politiikan tutkijoita. Kirjassa näiden kahden tieteenalan näkökulmat yhdistyvät monipuolisella tavalla.

Presidentti 2000 sekä tallentaa menneiden vaalien tapahtumia että tarjoaa vankkaan tutkimustietoon perustuvia näkökulmia vaaleista käytyyn keskusteluun. Lukija saa vinkkejä niin vaalikampanjan toteuttamiseen, vaalien laadukkaaseen mediaseurantaan kuin myös näkökulmia vaalikampanjan tutkimukseen.