04.12.2017

Tutkintojen anominen ja valmistuminen

 

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa tutkinnot myönnetään dekaanin päätöksellä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitään erityisiä päivämääriä tutkinnon myöntämiselle ei ole. Tiedekuntaneuvoston kokouspäivillä ei siis ole tutkinnon myöntämiseen vaikutusta.

Huolehdi, että sinulla on rekisterissä valmiit opintokokonaisuudet koottuina eli esimerkiksi perusopintojen kokonaisuus on rekisteriin kirjattu siten, että rekisterissä näkyy kokonaisuuden arvostelu ja suorituspäivämäärä. Pääsääntöisesti opintoja kokoavat koulutussuunnittelijat, ja tarkemmat ohjeet koontipyyntöjen tekemiseen löytyvät laitosten verkkosivuilta.

Jos sinulla on jostakin aineesta keskeneräinen opintokokonaisuus, mutta vähintään 20 opintopistettä perus-, aine- tai syventäviä opintoja, voidaan se mainita tutkintotodistuksen sivuaineet-kohdassa. Tutkintolomakkeeseen kokoamattomat opinnot merkitään muiden opintojen alle yksittäisinä kursseina. Vajaan opintokokonaisuuden voi opintojen myöhemmässä vaiheessa suorittaa loppuun, koota ja lisätä uuteen tutkintoon sivuaineeksi, mutta kurssien opintopisteet voi hyödyntää vain yhteen tutkintoon.

Mikäli olet opiskellut ulkomailla ja saanut opintoja korvatuksi tai hyväksiluettua, voidaan ulkomaisista opinnoista lisätä maininta tutkintotodistukseesi. Tutkintolomakkeen Kansainväliset opinnot -kohtaan kirjoitetaan tällöin, missä yliopistossa olit vaihdossa sekä vaihdossaoloaika lukukauden tai -vuoden tarkkuudella. Mikäli olet suorittanut opintoja ulkomailla siten, että sinulle on kirjattu rekisteriin niistä vähintään 20 opintopisteen kokonaisuus, voidaan nämä opinnot mainita tutkintotodistuksessasi sivuaineiden kohdalla.

Tutkintotodistuksen saamiseen menee noin kaksi viikkoa anomuksen jättämispäivästä. Ruuhka-aikoina touko-kesäkuussa ja vuodenvaihteessa käsittelyaika voi olla hieman pidempi. Mikäli haluat saada tutkintotodistuksen tietyn lukukauden aikana, tutkintoa olisi hyvä hakea viimeistään muutamaa viikkoa ennen lukukauden vaihtumista. Mikäli taas riittää, että valmistumispäivä on tietyn lukukauden puolella, tutkintohakemus tulee jättää kyseisen lukukauden viimeisenä arkipäivänä.

Valmistuminen ja opintotuki

Huomaa, että kun valmistut maisteriksi, on valmistumispäivämäärällä merkitystä opintotuen kannalta. Jos valmistut kuun 18. päivänä tai myöhemmin, olet oikeutettu kyseisen kuun opintotukeen. Jos valmistut ennen 18. päivää, et ole oikeutettu tukeen ja jos summa on ehditty jo maksaa, joudut palauttamaan sen. Lisää tietoa valmistumisen vaikutuksesta opintotukeen saat yliopiston opintotuesta.

Publiikki valmistuneille

Tiedekunta järjestää vuosittain publiikin lukuvuoden aikana valmistuneille maistereille, lisensiaateille ja tohtoreille.