08.06.2017

Tutkintojen anominen ja valmistuminen

 

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa tutkinnot myönnetään dekaanin päätöksellä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitään erityisiä päivämääriä tutkinnon myöntämiselle ei ole. Tiedekuntaneuvoston kokouspäivillä ei siis ole tutkinnon myöntämiseen vaikutusta.

Tutkintotodistuksen saamiseen menee noin kaksi viikkoa anomuksen jättämispäivästä. Ruuhka-aikoina touko-kesäkuussa ja vuodenvaihteessa käsittelyaika voi olla hieman pidempi. Pyrimme kuitenkin aina käsittelemään anomukset niin nopeasti kuin vain mahdollista. Jos sinulla on jokin tietty ajankohta, johon mennessä tarvitset todistuksen, kannattaa neuvotella kanslian henkilökunnan kanssa aikataulusta.

Valmistuminen ja opintotuki

Huomaa, että kun valmistut maisteriksi, on valmistumispäivämäärällä merkitystä opintotuen kannalta. Jos valmistut kuun 18. päivänä tai myöhemmin, olet oikeutettu kyseisen kuun opintotukeen. Jos valmistut ennen 18. päivää, et ole oikeutettu tukeen ja jos summa on ehditty jo maksaa, joudut palauttamaan sen. Lisää tietoa valmistumisen vaikutuksesta opintotukeen saat yliopiston opintotuesta.

Publiikki valmistuneille

Tiedekunta järjestää vuosittain publiikin lukuvuoden aikana valmistuneille maistereille, lisensiaateille ja tohtoreille.